Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A pálinkát hogy tudnám meginni?

A pálinkát hogy tudnám meginni?

Figyelt kérdés
mivel lehetne bekeverni úgy, hogy iható legyen és ne marja szét a torkom? Az a baj, hogy nekem pl még a csokitól is kaparni szokott a torkom, italilag nem vagyok kezdő, de pl. a Hubertus után is kell innom vmit mert nem bírom ahogy marja a torkom.. egyszer próbáltuk sörrel bekeverve, de úgyse ment le
2014. dec. 5. 23:04
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Nem keverni kell, hanem utána inni (kísérni).
2014. dec. 5. 23:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
77%
Az alkohol marja a torkod és csak annyit tudsz csinálni, hogy higgítod, de az már nem pálinka lesz.
2014. dec. 5. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Kötelező pálinkát inni?
2014. dec. 5. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 acelsziv ***** válasza:
100%
zoosnál a pont. Ha nem bírod ne idd.
2014. dec. 5. 23:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
Én sem bírom, ezért pár próbálkozás után feladtam már vagy 20 éve, és inkább jó vörösborokat iszom.
2014. dec. 6. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:

Miért kéne töményet inni feltétlenül?

Amúgy meg szerintem nem bekeverni kell, úgy csak tovább lesz rossz íze, hanem utána inni valamit. Gyümölcslét vagy sört.

Jagert igyál, az viszonylag kibírható magában is vagy pedig Jim Beam-ot. Nem szoktam whiskyt inni, de nem rég megkóstoltam ezt és egészen iható volt magában is.

2014. dec. 6. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
41%
Ja és amúgy gondolom házi pálinkát ittál... na lehet, hogy ezzel nem leszek népszerű, de a házi pálinkák meg házi borok döntő többsége ihatatlan.
2014. dec. 6. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 acelsziv ***** válasza:
81%
7: Mert a házinál is fontos lenne, hogy ne rohadt és földes gyümölcsből legyen. Ráadásul érnie sem ártana. De ez a kettő általában nem teljesül ezért olyanok, amilyenek...
2014. dec. 6. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:

Az emberek nagy részénél azt látom, hogy a pálinka után vicces képet vágnak és egyáltalán nem az jön le az arcukról, hogy élveznék. Egyszerűen az erős alkohol ezt váltja ki. Mégis issza a sok tag, pedig nem bírják ki vicces pofa nélkül.

Tudjátok miért? Mert jól érzi magát tőle. És ezt az érzést más nem adja meg neki.


Azért hozzá teszem, hogy amit pálinkának mondanak, sokszor valami irdatlan vacak minőségű szeszt jelent még mindig. Én már ittam selymesen simogató 45fokosat is, és veszettül kaparó 35öset is. Nem egyszerű jó pálinkát csinálni. Rosszat annál inkább.


Annyi más pia van, ami szintén bódít és felpörget, hogy nyugodtan kóstolj mást! Krém likőrök között is van erősebb, ami nagyon simogató a krém miatt. Olyat is kóstolhatsz.


Nagyon sok fogyasztási szokás van. Vannak, akik koktél alapnak használják, vannak, akik mézezik és melegítik torokfájás vagy megfázás ellen, vannak, akik LEHŰTIK, hogy NE LEGYEN ÍZE és shotként tolják le (na nekik tök mindegy, hogy pálinkát vagy tiszta szeszt isznak), és vannak olyan profi kóstolók is, akik nem is kóstolnak 45nél erősebb fokú páleszt, néhány külföldi szesz mester kifejezetten 35fokosig ajánlja a hígítást azoknak, akik nem bírják a magasabb szesz fokot.


Tök mindegy, hogy te azt nem hívod pálinkának, de a cél nem az, hogy sznobot nevelj másokból, hanem az, hogy a másik jól érezze magát. Aztán ha valaki csak 35fokosra hígítva tudja megmondani, hogy mi benne a finom és miben sikerült jól az a főzet, akkor ő úgy fogja inni. Aki úgy sem bírja, az tényleg tud más italokat keresni.

2014. dec. 6. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként szerintem a hazai házi pálinkák legnagyobb baja, hogy eszetlenül erősre főzik. 44-45 fok felett vége van az világnak, onnantól már inkább fertőtlenítő, íze az nem lesz.
2014. dec. 6. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!