Van aki ilyen sokat iszik nő létére?
kíváncsi vagyok.. én 31 éves vagyok.. boldog, kiegyensúlyozott.. van férjem, munkám, családom úgyhogy minden rendben.. majd gyermeket is szeretnénk de nem most, egy-két év mulva.. (több okból is)
a lényeg az, hogy nagy a baráti szomszédi családi társaság, összejövetel.. így minden este van valami.. és akkor koccintás pálinkával, borral, pezsgővel.. ha meg véletlenül nem, akkor kettesben ithton vagyunk a férjemmel és akkor így koccintunk.. gáz ha egy ilyen korú nő ennyit iszik? nem szoktam berugni, kb napi egy vagy két pohárka pálinkát iszok meg és néha egy pohár bort.. hétvégén többet.. nincs úgy semmi bajom, de gondolom nem valami egészséges.. más is van így? mert ahogy hallom mostanság igen.. köszi előre is a válaszokat...
Egyenes út az alkoholizmus felé..
Fogadjunk, hogy ha pár este kimaradna az iszogatás akkor hiányozna? El tudod képzelni már hogy hazaértek , és nincs feles vagy pohár borocska a vacsihoz, beszélgetéshez?
Talán azért nem érzed az alkoholt mert már kezdesz hozzászokni, ez az első lépés, a következő az lesz hogy kell még egy pohárkával hogy úgy lelazulj mint most. A gyakoriság és az alkohol hiányában lévő reakciók miatt alkoholista valaki elsősorban és nem a mennyiség miatt.
Lehet ráfogni a családi összejövetelekre, hogy ott mindenki iszik valamennyit, így nőttél fel, stb, de nem érdemes, magad vagy felelő magadért. Az én családomban is volt iszogatás családi eseményekkor, jó magyar szokás szerint volt aki alkesz is volt, de nekem soha nem jutott eszembe egy pohár valamit meginni vacsihoz, soha, csak úgy este sem, házibulin sem. Nekem az alkohol az kocsmázás, diszkó, koncert. Nem vagyok szent, 16-26 éves korom közt heti rendszerességgel kocsmáztunk, ha megyünk valahova bedobok pár sört, de nekem az otthoni piálás= alkoholizmus. és nagyon sokan kezdik úgy az alkesz karriert hogy munka után egy pohár borral lazulnak.
Ha úgy érzed ez nem a te utad, változtass, de ketten kelletek hozzá. Ha nem megy változtass, addig könnyebb míg nincs gyerek, egy gyereknek nem alkoholista szülőkre / apára van szüksége.
Én talán.
Hétköznapokon nem iszom, csak buliban, úgy 2-3 havonta.
A férfiakat is megszégyenítem az 56 kilómmal.
Utoljára októberben ittam, kerti parti volt sörözéssel.
9 darab félliteres sört ittam meg. Mást nem.
Nem lettem másnapos, nem fájt a fejem, nem volt hányingerem, csak kicsit fáradt voltam.
szerintem ez nem sok...
ami az egészséget illeti told le napi 1 pohárra és az
már kifejezetten hasznos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!