Erre mi a magyarázat?
Figyelt kérdés
tegnap ittam 2 kör vodkát, és nem éreztem semmit, aztán mikor 1 órával később ittam kb 1 pohár sört, azt már megéreztem. Hogy lehetett a pár %-os sör hatásosabb a 37%-os vodkánál? O.o2014. okt. 25. 21:25
2/2 Phoney válasza:
Először is, egy pohár (3 dl) 4,5%-os sörben alig van kevesebb alkohol, mint 4 cent vodkában, számold ki. Másodszor, a harmadik ital normális esetben jobban üt, mint az első vagy a második (nem, egy óra alatt nem mennek ki belőled...), ebben sincs semmi különös. Harmadszor, a szénsavas ital gyorsabban felszívódik, és sokan könnyebben megérzik, mint a vodkát. Én pl. bármikor jobban megérzek egy sört, mint egy rövidet. (Más kérdés, hogy ha beversz hat rövidet egyéb folyadék nélkül, akkor az jobban megvisel, mint hat sör, főleg, ha a sörnél sokkal gyorsabban iszod.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!