Pálinka, eperfa hordóban érlelés? (Help)
Pár pálinkát már ittam, ami eperfa hordóban volt színezve, érlelve. Van egy különleges illat, íz világa tőle, ami nagyon megtetszett..
Elég drágák az eperfa hordók, és mivel nem szokott nagy mennyiségű pálinkám lenni, arra gondoltam, hogyha egy eperfa darabot rakok a pálinkába, ugyan azt az érlelést, hatást érem el vele ?
Nem vagyok szakértő, de a családom felmenői mindig eperfa hordóban tárolták a 100 % tiszta szilvából készült pálinkát. (nem magyarok ), itt Mo-on is főzték (akkor még zugban ), és arra határozottan emlékszem , hogy ahol csurgott ki a pálinka, ott volt mindig egy csokor eperfa/szederfa levél.
A szilvapálinka mindig aranyló sárga volt, az itteni hagyományoshoz ellentétben, és rendkívül jó illatú.
kár, hogy már nem élnek, és nincs, aki folytassa az ily módon készített pálinka főzését, sajna.
Jelen esetben nem földi eperről van szó, hanem fái eperről, azaz másnéven szederről, illetve a belőle készült hordóból.(azoknak mondom, akik földiepret ajánlottak )
Én talán egy kisebb mennyiséggel kipróbálnám a módszert, amit kigondoltál.Pár hét után talán már lehetne érezni valamit az ízén, aztán eldönthetnéd, hogy hordós mennyiségben is érdemes-e vele foglalkozni.
# 7/7
Köszönöm válaszod.
Holnap tudok beszerezni Eperfát, és meg is próbálom. Remélem jó lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!