Amikor valami italt érlelnek gyárilag, azt hogy képzeljem el?
Whiskynél olvastam, talán Jim Beamnél, hogy van whiskeyüük, amit minimum 8 évig érleltek valamilyen fa hordóban,
Ezt hogy képzeljem el? pl: Ma megcsinálják a whiskeyt, beletölték egy hordbóa, lezárják, és berakják egy raktárba? És 8 évig ott hagyják, majd át töltik üvegekbe, és viszik a boltba?
Jó nagy raktáraik vannak akkor a pia gyáraknak?
Igen, így működik. Egy 8 éves whisky gyártásához pl. kell annyi raktárhelyiség, ahol elfér 8 év termése. Csak a hordós érlelés idejét szabad érlelési időként feltüntetni a címkén.
A whisky fajtájától és jellegétől függően viszont a hordókat gyakran mozgatják, átteszik egyik emeletről a másikra (hőmérsékleti különbséget miatt), vagy akár áttöltik a whiskyt másik hordóba (a különféle használt hordók esetén, amikben előtte mást érleltek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!