Csak az alkohol okozhat pattanásokat?
Évek óta megszabadultam a kamaszkori pattanásaimtól.
Az utóbbi egy hónapban az általánosnál sokkal több alkoholt ittam.
Máskor kb. havi 10-15 korsó (5%-os) sörnek megfelelő alkoholt iszom (beosztva mondjuk 3-4 buli napra).
Most viszont sokat voltam bulizni és ott is többet ittam, mint egyébként. Az utóbbi egy hónapban biztos ittam nagyjából 40-50 korsónyi sörnek megfelelő alkoholt.
Kisebb pattanások, persenések jelentek meg az arcomon, olyan részeken is, ahol régen kamaszkoromban sem voltak pattanások. Például a szemem alatt, az orrom mellett.
Ez a sok alkoholtól lehet, igaz? A szervezetem így adná ki magából a mérget?
Ez nagyon egyéni. Szerintem igazából senki sem tudja, hogy mitől vannak a pattanások. Van olyan ismerősöm, aki sokat iszik, szinte naponta és bababőre van. Van olyan, aki ritkán és nem is sokat és mégis pattanásos.
Nagyon sok mindentől lehet egyébként. Hormonok. Koszos (nem láthatóan koszos) kézzel odanyúlsz az arcodhoz. Bármi.
Nem hiszem, hogy alapból az alkoholtól van. Én elég sokat iszogatok, mégis mindenki azt mondja, hogy olyan a bőröm, mint a hamvas barack, pedig 38 éves vagyok.
Szerintem ez egy összetettebb dolog. Pl. ha nem vagy rendszeres ivó, de az utóbbi időben többet ittál, lehet az étkezési szokásod is megváltozott. Ilyenkor az ember elfelejt elegendő zöldséget, gyümölcsöt enni, viszont annál több zsírosabb, megterhelőbb ételt, mert az alkohol azt vonzza magával. Ezen kívül az ivás az alvási szokásokat is befolyásolja. Tehát azt mondom önmagában az alkohol nem okoz pattanást, hanem az életmód egyéb velejárói.
Azért gondolok az alkoholra, mert egyébként a többséghez képest elég aszkéta életet élek az élet sok területén. Heti 4-5-szöri többszöri edzést végző hobbitestépítő vagyok. Az étkezéseim 80%-ában csirkehúst, rizst, zöldséget eszem, a maradékban is inkább gyümölcsöket, magvakat + néha elengedem magam kéthetente 1 napra.
Rengeteg vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot szedek, valószínűleg többet, mint az emberek 95%-a.
Elég jónak tartom a higiéniámat is, hogy ne a koszosság miatt legyen.
Tudom hogy pontosan úgy sem lehet megmondani mitől van, de valahogy mégis szeretném megtalálni az okát és jól esnek az ilyen segítő találgatásaitok, mert adnak tippeket.
Lehet a táplálkozástól is. Ahogy leírtad elég egyoldalúan táplálkozol. A sok zöldség és egyéb rostok nagyon megterhelik a bélrendszert.
Nem azt mondom, hogy egyél szar kajákat, de zöldségen, csirkén és rizsen kívül azért még nagyon sok mindent lehet enni. És semmi baja nem lesz az embernek néha pl. egy tésztaételtől vagy krumplis ételtől, ha nem minden nap, mindig azt eszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!