Pálinka főzők figyelem?
Figyelt kérdés
Szeretnék alma-pálinkát készíteni és az lenne a kérdésem hogy 400l cefréhez hány Kg almát vegyek?2014. okt. 14. 19:30
1/6 anonim 



válasza:





nem pontosan értem a kérdésedet! mivel az alma átlagtömege megközelítőleg a vízével azonos, tehát 100 kg alma= 100l.
2/6 A kérdező kommentje:
vettünk 4 mázsát de a felét daráltuk le és már tele van a hordónk és most kimaradt egy csomó alma és nem tudjuk hogy kelleni fog-e még
2014. okt. 15. 16:54
3/6 anonim 



válasza:





Túl nagyra daráltátok! Használj pektinbontót, vagy egy fúrógépbe fogható keverőszárral még turmixold össze. Én fúrógéppel szoktam és 100 Kg simán belefér egy 120-as hordóba.
4/6 A kérdező kommentje:
cukorrépa szecskázóval daráltuk le
2014. okt. 15. 20:45
5/6 anonim 



válasza:





Az nem tudom mekkorára darálja le. Én a neten is kapható gyümölcsdarálóval nyomtam le, de ez is nagy volt egy kicsit, ezért 12 mm-es köracélból és 15 mm-es laposvasból összeütöttem egy keverőszárat, egy erős fúrógéppel pedig összeturmixoltam. Majdnem a felére összeesett. De mint írtam, pektinbontó hozzáadásával elfolyósítható és akkor már jóval több fér a hordóba. Persze egy idő után, ahogy erjed, magától is összeesik, de így lényegesen könnyebb keverni is és egyből beindítható a cefrézés.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget
2014. okt. 16. 07:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!