Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért igyunk pálinkát? Tudom,...

Darkdj kérdése:

Miért igyunk pálinkát? Tudom, hülyeség, de mi van a pálinkában amitől kismértékben orvosság?

Figyelt kérdés

2014. okt. 2. 13:36
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Elvileg a fehér pálinka, vagyis ami nem ágyazott, nem agyon cukrozott, tehát rendes házi pálinka, magas vérnyomásra jó. Nekem volt olyan amikor munkám miatt nagyon sok kávét ittam. Rendesen felvette a vérnyomásom, es nem tudtam elaludni sem ugy vert a szívem. Volt otthon egy kis házi pálinka es megittam egy 3centest. Es valóban bejött. :)
2014. okt. 2. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/22 anonim ***** válasza:
remekül kiírtja a bélből a bacikat
2014. okt. 2. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

"Fertőtlenít igen, de ahhoz legalább 70 fokosnak kell lennie"


Fenéket, a 40-50% alkohol már használható fertőtlenítésre.

2014. okt. 2. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/22 anonim ***** válasza:

Én régebben a köhögtem, náthás voltam, láz stb. gyógyszert szedtem, 5-7 nap kellett míg nagyjából rendbejöjjek. Meguntam, ráálltam a pálinkára, napi 3x3cl, meg nepközben folyamatosan mézes pálinkás meleg tea. 3 nap alatt TELJESEN elmúlnak az ilyen problémáim, és ez nem egyszeri eset, már vagy 5-ször használt.

És szinte az első 3cl után javulok.

Szóval mondhat bárki, bármit, hatásos.

2014. okt. 2. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/22 anonim ***** válasza:
Emésztéskönnyítőnek jó, értelem szerűen digestifként és nem apertifként fogyasztva.
2014. okt. 3. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/22 A kérdező kommentje:
Odahaza 73%os házi szilvapálinka van.
2014. okt. 3. 07:24
 17/22 anonim ***** válasza:
Jó étvágycsináló, ha viszont kaja után iszod segít azt lebontani. Megfázásra is szokták használni mézzel, továbbá, ha beakarsz rúgni tökéletes választás mert általában nagyobb alkoholtartalma van mint mondjuk a vodkának, így előbb sikerül, főleg ha 72%-os :D
2014. okt. 3. 08:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/22 anonim ***** válasza:
Bocs, 73% :)
2014. okt. 3. 08:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Off. állítólag 50 fok felett már nem érvényesül a gyümölcs íze. A szomszéd bácsi pálinkája picivel van 50 felett, enyhén érzem a gyümölcsöt. Közben kóstoltam 45%-ost, és valóban éreztem rajta a szilvát.

A százalék szerintem nem mérvadó gyógyítás szempontjából, inkább a pálinka minősége a fontos. Van néhány kritériuma, hogy mitől jó egy pálinka, pl. nem kapar, nem köszön vissza kellemetlen utóíz, ha utána megszagolod az üres poharat, gyümölcs illatot kell, hogy érezz stb. A rossz pálinka többet árt, mint használ, de a jó pálinka tényleg helyreteszi a gyomrot.

2014. okt. 3. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/22 anonim ***** válasza:
Aki nem él vele, annak úgy sem lehet megmagyarázni. Ez nem feltétlenül alkoholizmus, ma már még kéz alatt is 2000 - 2500
2014. nov. 15. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!