Igaz az, hogy a kóla orvosságként kezdte pályafutását?
Már egy-két helyről hallottam, hogy régen a kóla orvosság volt, és zöld volt. De mivel nagyon finom volt, ezért eladták üditőitalnak. Ez igaz? mert elmeséltem a Technika tanáromnak, és ott hitetlenkedett... Pedig valami igazság tartalma van szerintem is. Most nem akarom kifejteni mit tudok róla, de Ha valakit érdekel, leírom.
Na szóval összefoglalva: A kóla régen gyógyszer volt, és zöld?
"Az eredetileg gyógyhatású készítményként árult italt poharankénti öt centes áron[4] árulták, mivel abban az időben Amerikában úgy vélték, hogy a szénsavas italok használnak az egészségnek."
Hogy zöld lett volna, arról nem tudok. De az ellenkezőjéről sem, úgyhogy akár még az is lehetséges. :-D
Pedro
Ez a mondat is sok mindent kifejt : A XIX. század végén az eredetileg gyógyszernek szánt ital gyártási jogait a kiváló üzleti érzékkel rendelkező Asa Griggs Candler vásárolta meg.
:)
3-as: Jó, ebbe most nem kell belefolyni. normális választ kérek. Itt most tudományos beszélgetések folynak! :D
NA de most komolyan: kit érdekel?! Hashajtó, mint kifejtettem.
"teli folt régen foszforral, és hashajtónak szánták"
Milyen foszforral? A foszfor miért volna hashajtó? Élénkítőnek szánták pont!Ki az a hülye aki hashajtót szed be ha nem kell.Foszforsavat használnak üdítők pikáns ízűvé tételéhez, nem foszfort!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!