Mire használjátok fel a pálinkát iváson kívül?
Tényleg azon kívül, hogy isztok 1-1 vagy több kupicával, azon kívül hogyan és miben fogyasztjátok?
Jöhetnek a jobbnál jobb ötletek, receptek, nekem nincs elég fantáziám ehhez.
Gyors vérnyomás csökkentőként, torok és felületi fertőtlenítőként szoktam, mint orvosság fogyasztani.
Ezen kívül a Miért igyál pálinkát ( http://www.youtube.com/watch?v=kH_GYVY3RrY ) kisfilmet tudom ajánlani. Vannak benne érvek, amiket elfogadhatsz, vagy elvethetsz :)
Vannak receptek, amikben töményeket lehet / kell tenni, oda is jó a pálinka. Süti, palacsinták, mártások, hús szószok.
Szájvíznek??? :D pfúj, ahhoz büdi! :))
Viszont a zugi cseresznyetorta megmozgatta a fantáziámat, nem ismertem, de utána néztem...
Köszi minden ötletet, még írhattok ha tudtok egyebet!
Saját bevált receptet is akár!
A távirányító fertőtlenítés sem utolsó!
==off==
Fogorvosom mondta, amikor valami szájfertőzést kaptam, hogy a pálinkát szájvízként, azaz a száj fertőtlenítésére való használatakor az alkohol tartalma miatt hatásosnak vélhető, ám egy deci vízben feloldott, csapott teáskanál sóval való öblögetés sokkal több kártevőtől szabadít meg (bár egyeseknek hányinger keltő).
==on==
Túrós palacsintába a mazsolát egy 10-15-30 percre be lehet áztat barack, vagy egyéb ízű pálinkába. Csak kicsit kell beszívjon belőle, ne dagadjon nagyon meg. Koliban sikere volt. Bár ott valamikor hubertuszt használtam az extra édesség miatt.
A zugi cseresznye tortára én is rákeresek!
offolok én is:-)
Az őseim is szokták fogfájásra használni, de én ebben nem hiszek, mivel nekem még nem hatott, de valóban, ebben igazatok lehet, hogy fertőtlenítés céljából ott is jó lehet. Fájdalom megszüntetésére talán nem jó, de a bacik további elszaporodása ellen mégiscsak jó lehet.?!
Én azért is undorodom tőle, mert egy rokonom hisz ebben a napi 1 korty pálinkafogyasztásban, hogy az milyen egészséges... és ha előttem csinálja, vagy a művelet utáni 1-2 órában megyek hozzá, akkor nem csak ő maga, de még a helyiség is bűzlik, ahol lenyeli azt a kortyot. pedig tényleg csak picit nyel, és a pálinka minőségi, nem valami cukorból turmmixolt cefréből készült... Hát én nem szeretnék így bűzleni, ezért ritkán vetemedek rá. :)
Megfázásra?
Egy barátom egyszer kifejtette, hogy miért nem igaz, hogy jó lenne megfázásra. Már elfellejtettem, de logikusnak tűnt. Szóval ez is az a ki miben hisz, hogy segít majd dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!