Évről évre nől a vörös bor (száraz) alkohol tartalma?
Figyelt kérdés
Nem vagyok ebben jártas csak hajt a kíváncsiság ha van egy 2011es bor-om 18% alkohol tartalommal akkor most ha ki nyitom akkor erősebb lesz mint 18% ?2014. aug. 4. 19:25
2/2 anonim válasza:
16%ig még palackban is tud picit nőni, de ez felett már nem.
Ugyanis ha van maradék cukor, át tud alakulni alkohollá. Ennek köszönhető, hogy Dom Pérignon atya ráakadt a champagne-ra és a pezsgő gyártás rejtelmeire.
A száraz borokban nagyon kevés a maradék cukor, ezért ezek alkoholban nem érnek utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!