Mi a különbség a száraz, és az édes borok között?
Az édes az édes.
A száraz sokkal kevésbé édes.
Lehet érezni a különbséget.
De van egyébként "félszáraz" is, meg "félédes".
Az azért van, hogy az ember tudjon válogatni előre.
Hány éves vagy, kérdező?
Elsősorban jó bort kell kóstolni. Ott nagyon nyilvánvaló az édes és száraz bor között a különbség, előbbi nagyon cukros, de ugyanúgy van "teste", mélysége, a száraznál a cukorérzet abszolút nincs, könnyebb az ízeket szétválasztani. Sokan mondják sznobságnak, ha egy borra azt mondják, hogy "földes", "bükkfás" meg "kátrányos" jegyei vannak, de ezek abszolút felfedezhető ízek, az utóbbi sem negatívum, ha érted miről beszélnek az írók.
Ha még csak azt érzed, hogy bor, akkor mindenképp szárazat igyál, előbb-utóbb elkezded felfedezni a különbségeket köztük. Az édes borok értése ezután fog következni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!