Mi a különbség a száraz és az édes fehérbor között? Milyen ízük van?
Figyelt kérdés
2011. jún. 15. 13:46
2/6 anonim válasza:
Első! Melyik! Felületes a válasz!
Moderátor
3/6 anonim válasza:
második, ha nem tetszik válaszolj jobbat
4/6 anonim válasza:
Édesebb és kesernyés... Na de melyik? Majd a kérdező kiválassza magának nem? ÚÚÚ
5/6 anonim válasza:
a száraz fehérbor kicsit savasabb és igen,kesernyés,mert sokkal teltebb az íze,míg az édes borok sokkal gyümölcsösebbek és édesebbek.ezért általában az édes fehérborok desszertborok.de amúgy igyál vörösbort(: az sokkal finomabb,csak ne keverd kólával kérlek(:
6/6 anonim válasza:
A száraz fehérbor erjedésekor a cukortartalom nagyobb részét alkohollá alakítja, így kicsit magasabb lesz talán az alkoholtartalma, de az íze pont ugyanezért kesernyésebb, hmm.. "savanyúbb", bár ez nem igazán jó kifejezés erre.
Az édesben vagy a must magasabb cukortartalma, vagy az erjesztés során alkalmazott technika miatt több cukor marad cukor formában, így érezhetően édesebb lesz. A szőlőfajták és a feldolgozás eltérése miatt természetesen a különböző boroknak különböző zamatuk lesz, de alapvetően ez a különbség a "száraz" és "édes" között.
Kóstolni, ízlelni, és megtalálni az adott ételhez, hangulathoz illőt, ez a titka :)
Olvashatsz még több mindent pl. itt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!