Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tudnátok ajánlani pár olyan...

Tudnátok ajánlani pár olyan jó minőségű bort, likőrt amit cukorbetegek is fogyaszthatnak?

Figyelt kérdés

2014. júl. 27. 19:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Tudomásom szerin cukorbetegnek egyáltalán nem ajánlott, sőt elvben tilos lenne szeszes italt fogyaztania.
2014. júl. 27. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Állítólag vannak olyan szeszes italok amik fogyaszthatnak.
2014. júl. 27. 20:09
 3/5 anonim ***** válasza:

Vannak olyan borok, amikben kevés a maradék cukor.

Ellenben erről a házi orvosodat, vagy diabetikusodat kérdezd meg.


Néhány cab.sauv. itthon is tudja ezt teljesíteni, de ez nagyban függ a bortól. A cukorbetegek inkább csak kóstolni szokták, nem nyelik le. (jöhet a piros pont ezért, de így van).

2014. júl. 27. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Száraz bort lehet ( persze nem alkoholista mennyiségben)
2014. júl. 27. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

"Ihat-e alkoholt, aki cukorbeteg?


A mérsékelt – 1-2 dl száraz vörösbor – alkoholfogyasztás kedvezően befolyásolja a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát – nincs ez másként a cukorbetegeknél sem. Figyelembe kell viszont venni azt, hogy az alkohol energiatartalma igen magas, így az ajánlott fogyasztás heti maximuma nőknek 14 egység (1E=1,5 dl bor/2 dl sör/2-3 cent tömény alkohol), férfiaknak 21.


Fontos tudni, hogy mivel az alkohol blokkolja a máj cukorleadását, így fogyasztásakor kóros mértékben leeshet a vércukorérték, ezért cukorbeteg alkoholfogyasztását egyidejű, szénhidrátot tartalmazó étkezéshez célszerű kötni."


[link]


A bor cukortartalmáról:


Cukortartalom szerint[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A borokat a cukortartalom függvényében az alábbi kategóriákba sorolják a bortörvény szerint.


Száraz: <4 g/l - A bor cukortartalma kevesebb mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz:4-12 g/l - A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l

Édes: >45 g/l


[link]

2014. júl. 29. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!