Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mennyi alkoholt lenne maximum...

Mennyi alkoholt lenne maximum egy nap? Van maximum mnyiség ami már nem egészséges?

Figyelt kérdés

igaz változó, de úgy hallottam, aki benyom egyedül egy üveg bort este tvzés közben az már rossz. állítólag 1 pohár sör vy bor, és max deci tömény... aki többet iszik g naponta az alkolista ahogy hallottam...

Maximum mennyi amennyit ihat az ember egymaga egy délután, este alatt?

mert reggel nem szokás inni az már alkoholizmus!

2014. júl. 18. 11:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Brandoneee20:

a kemény drogok és az alkohol azért nem ugyan az. Előbbiek nagyon erősen addiktívek. A heroin pl. ezerszer erősebb mint te vagy én, szinte lehetetlen kijönni belőle ha egyszer-kétszer kipróbálod.

Az alkoholt a fejlett országok lakóinak túlnyomó része rendszeresen fogyasztja mindenféle negatív következmények nélkül. Van, aki szerint 1-1 pohár bor vagy jóféle pálinka akár jótékony hatású(ezzel nem értek egyet), de az emberek nagy része tudja hogy kell normálisan, mértékkel fogyasztani. Persze, szomorú hogy ilyen sok az alkoholista, de ennyi erővel a disznóhúst, a csokoládét meg a fehér kenyeret is betilthatnánk mert rengeteg kórosan elhízott ember van akik két pofára eszik ezeket.

Az alkohol és a koffein olyan drogok, amiknek a gyártását évszázadok óta felügyelik és mostanában a marihuánát is próbálják legalizálni(USA, Bolívia, Uruguay, Hollanida már megtette), amivel nincs is semmi baj. A kemény drogoknál ez szóba sem jöhet.

2014. júl. 22. 18:24
 12/17 anonim ***** válasza:
18%

Az alkohol a heroin után a legnagyobb függőséget okozó drog.

Olvass utána.

A legális drogokat azért engedélyezik mert lassan pusztítja el a szervezetet.Abból senkinek nincs haszna,hogy az emberek kidőlnek 2 év fogyasztás után.

Egy dohányos,alkoholista 20-30 évig is elélhet ezzekkel a szenvedélybetegségekkel.

Szép lassan elpusztítja magát,fizet is érte,és még nyugdíjt sem kell neki adni.

A tökéletes rabszolga.

2014. júl. 22. 18:38
 13/17 anonim ***** válasza:
6%

Én még egy agresszív füvest sem láttam,alkoholistát viszont rengeteget.

Inkább lenne a fű legális,mert az kevésbé káros.

De az a baj,hogy az alkoholfogyasztásnak van egy kultúrája.

Sok ember képtelen nélküle élni.A média is úgy állítja be,hogy igyál,mert az menő.

Gyakorlatilag szelektálják az embereket butaság és depresszióra való hajlam alapján.

2014. júl. 22. 18:40
 14/17 anonim ***** válasza:

Brandoneee20: alkoholos italt a világ bármely pontján lehet könnyen készíteni, marihuánát viszont nem - megfelelő hőmérséklet és páratartalom kell hozzá. Oké, ma már megoldható lenne, de az elmúlt pár száz évben így alakult ki, az alkohol terjedt el. A fű soha nem lesz olyan népszerű mint az alkohol.

Se az alkoholtól, se a fűtől nem lesz senki agresszív. Midkét drog oldja a gátlásokat, az elfojtott érzések jönnek ki ilyenkor. Valószínűleg azért nem láttál még agresszív füvest mert sokkal-sokkal kevesebb ember él vele mint az alkohollal.

Ahogy írtad, a legális drogok lassan készítik ki a szervezetet, ezért engedélyezettek. Az, hogy mi egészséges és mi nem elég szubjektív. Ahogy korábban írtam, ennyi erővel a kávé, a csokoládé vagy mittudomén mi is illegális lehetne, mert hosszú távon, rendszeres fogyasztással egészségügyi problémát okoz.

A heroin egy gonosz, halálos drog, sokkal erősebb mint az ember. 10/95 ember hatalmas akarattal sem tudja leküzdeni és hamar megöl, nincs miről beszélni, soha nem lesz legális. Az alkohol, a koffein vagy a cukor olyan dolgok, aminek ismerjük a káros hatásait, de egy kis józan ésszel mindenki beláthatja hogy mennyit szabad/érdemes fogyasztani belőle. A keményebb drogokat minél messzebbről el kell kerülni, viszont abból semmi bajod nem származik ha néhanapján megiszol egy-egy pohárral.

Nem meggyőzni akarlak, hogy igyál, én is nagyon ritkán iszom csak, egyszerűen csak az emberiség utóbbi párezer évének alaposzlopa az alkoholgyártás és fogyasztás, nem lehet és nem is érdemes tiltani. Az USA-ban pár évtizeddel ezelött szesztilalom volt, de olyan mértéket öltött a csempészet hogy fel kellett oldani, mert belátták, hogy az emberek ígyis-úgyis fogyasztják, így viszont nagy bevételtől esnek el.

2014. júl. 23. 01:19
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Aki napi rendszerességgel iszik az alkoholista,mindegy mennyit.

Jótékony hatása meg a léböjt kúrának van.

Nem alkohollal kell méregteleníteni.

Én szeretem a csokit.De azt sem eszek minden nap.

Egy hónapban 1-2szer.

A szénhidrát szükséges,az alkohol nélkülözhető a szervezet számára.

De nekem 8.Aki azzal nyugtatja magát,hogy egészséges,az igyon.

2014. júl. 23. 02:07
 16/17 anonim ***** válasza:
0%

Sör,bor,pálinka ezektől undorodom.

A szagát se bírom egyiknek se.

2014. júl. 23. 02:08
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem attól lesz valaki alkoholista, hogy napi rendszerességgel iszik(bár az könnyen oda vezethet). Akkor számít valaki annak ha zavarja, ha kimarad 1-2 nap és elvonási tünetei vannak.

Amúgy nyilván nem azt mondom, hogy egészséges az alkohol, csak azt, hogy kis mennyiségben lehetnek jótékony hatásai. Az alkohol méreg, nem hiszem hogy bárki "méregtelenítésképp" inná.

Száz szónak is egy a vége: az alkoholt nem lehet betiltani mert évezredek óta fontos szerepet játszik az emberek kultúrájában. Rengeteg ember megélhetését biztosítja(gondolj bele, hány sörfőzde, borászat, palackozóüzem stb stb van a világon). Az emberek nagy része tudja tartani a mértéket, mindenkinek a saját felelőssége hogy mennyit fogyaszt belőle.

2014. júl. 23. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!