A barack cefre rejtelmei?
Minél érettebb, annál jobb, annál nagyobb a cukortartalma! nem baj, ha lepotyog, sőt, akkor már tuti érett!
Ámde! Ha már rohadt, az nem jó! Márpedig a fán is képes elkezdeni rohadni, tehát figyelni kell, és akkor érdemesebb leszedni, már ha jó pálinkát akarsz.
Darabolni nem kell... Mert ha darabolni kell, az azt jelenti, hogy bizony nagyon korán szedted le és az kemény. Az érett barack szétnyomható 1-2 nappal a hordóban való állás után...
A lepotyogásban az a nem jó, hogy ha nincs aláterítve nejlon, akkor rá ragad a kosz, por, föld, fű, egyéb. Ha túl sok kosz kerül bele, az sem szerencsés.
A meddig állás nekem is kérdéses...
Vizet viszont nem igazán való tenni, csak olyan gyümölcshöz, ami szárazabb, és nehezebben érik össze. A barack nem ilyen, a barack lédús...
Nekem az okosok mindig azt mondják, hogy nem való mindig frisset beletenni a régibe, mert nem egyszerre érik.
Persze néhány napig lehet rátenni, amíg meg nem telik a hordó. De utána új hordót kell kezdeni. És nem több hordóval indítani és mindig mindegyikre frisset rakni.
Ezzel csak az a bajom, hogy akkor az első hordó jóval hamarabb beérik. Kifőzetni pedig egyszerre lehet több okból is.
De mégis mindig azt tanácsolják, hogy nem kavarjak...
Ez alapján cefrézz, mert pársoros tanácsok (főleg az eddigiek) alapján max. véletlenül fog jól sikerülni a pálinkád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!