Mit tud ez a pia, hogy ilyen drága? Hogy kérnek el ennyit érte?
Tudom, hogy egy bor 20-30 eezer is mneglehet de ez csak egy likőr!
A whiskyk is 2-5 ezren vannak átlagosan, a rumok is 5 ezer körül.
Hogy kérhetnek el ezért ennyit?
Én nem értek a piákhoz, vagy ez rohadtul lehúzás?
Manapság már kevesen értik ezt, de a minőségi kompromisszumoktól mentes, azaz semmilyen értelemben nem kispórolt kereskedelmi röviditalok ennyinél kezdődnek. (Más kérdés, hogy ha nem a Tescóban veszed, akkor egy ezressel olcsóbb is lehet.)
Kb. 1000 Ft/dl bolti ár alatt minden rövidital kispórolt valamilyen értelemben (alapanyag, lepárlás, érlelés, stb.), amitől persze még lehet kellemes, de csak az árnyéka annak, amit „rendesen megcsináltak”. A whisky, a rum, a pálinka is legalább ennyi decinként, ha TÉNYLEG értelmes minőséget akarsz, ami nem csak alkoholizálni való. A whiskynél sem 2-5 ezer forint a norma, ennyiért csak kocsmawhiskyt kapsz.
Ha már felvetetted a Jack Daniels's-t, azt pl. rommá szűrik érlelés előtt faszénen (feláldozzák az íz nagy részét), hogy 5 év érleléssel is lágy legyen. Náluk ez a kompromisszum, a többinél más.
A Cointreau egy triple sec likőr, abból is lehet 2000 forintos, kivonatokból összekutyult gagyit kapni (éppen ezek miatt hagyta el a Contreau a címkéről a triple sec-et).
100 évvel ezelőtt a nagy márkanevek még nem is gyártottak a mai 7e/7dl-es rövideknél gyengébbeket. Akkoriban a középkategóriát még meghagyták a nevenincs kisüzemeknek. Akkoriban még nem akarták elhitetni az átlagemberrel, hogy ő is megengedheti magának a „legjobbat”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!