A száraz bor miért egészségesebb, mint az édes?
Figyelt kérdés
2014. jún. 1. 23:30
1/10 anonim válasza:
Ha jól emlékszem, azért mert az édes több gyomorsavat termelhet. De lehet tévedek.
2/10 anonim válasza:
Mert alacsonyabb a cukortartalma.
3/10 Phoney válasza:
Hát, ha olyan sokat iszol belőle, hogy megártson a cukortartalma, akkor már rég az alkoholtól kéne félned, nem a cukortól...
4/10 anonim válasza:
A minőségi édes bor ritka és drága. Egy jó Tokaji édesfurmint (pláne aszú) ellen szerintem nem lehet egészségügyi kifogás. Az olcsóbb édes borok viszont majdnem biztosan pancsoltak. Magyarországon pl nincs édes vörösbor, mégis lehet kapni a boltban 300 Ft körül. Szerinted miből készült?
5/10 anonim válasza:
Nemtudom miért pontozták le a 4-es mikor ő adta itt a legjobb választ.
Magyarországi édes bor nincs, mivel nincs annyi napfény a szőlők cukortermeléséhez. Ha igazi édes bort akarsz inni, akkor spanyol, olasz, görög borok után kell nézned.
A kérdésre válaszolva pedig a száraz bor egészségtelenebb, mivel a savassága miatt károsabb a gyomorszájnak.
6/10 anonim válasza:
Előző: én is bár bizonytalanul, de azt írtam, h azért, mert a savtermelődés miatt. Még se kaptam pontot se. Akkor most lázadjak én is, hogy de miért nem? :D Felesleges ezt a "hülye" pontozást nézni, ne görcsölj rajta, úgy se a valóságot mutatja. Lehetsz te 20%os is, attól még a válaszod lehet hasznos, helyes, sok 100%ossal ellentétben. Első voltam.
7/10 anonim válasza:
Érdekes, nekem meg 2 borszaküzletben is azt mondták, hogy a száraz borok csinálnak kevesebb gyomorsavat. De abból se mind, pl az egri bikavér az nem jó ilyen szempontból.
8/10 A kérdező kommentje:
Nekem mindig azt mondják, hogy az édes bor kikészíti a gyomrot, egyébként az édes likőr is jobban, mint a rendes pálinka.
2014. jún. 4. 22:33
9/10 Szoli válasza:
A száraz bor nem egészségesebb mint az édes. A bor édessége attól függ h erjedést megállítják-e vagy sem, azaz a szőlő természetes cukortartalama alkohollá válik-e teljesen. Ha megállítják akkor édes, félédes bor lesz belőle, de az édes íz miatt nem érződik ki a bor igazi íze, mivel az elnyomja a többi kevésbbé domináns ízt. Az édes borokkal az a baj h (kivéve a desszertborok pl. Aszú, ami erjedés után is édes marad a must magas cukorfoka miatt) h az édes íz miatt jól el lehet adni az zöld éretlen szőlőből készitett rettenetesen savas ellenben olcsó olasz hulladék bort összekeverve egy kis édes borral és akkor még csak nem is pancsolt borról beszélünk, elvégre csak bor az egész. Száraz borral uezt nem tudják megcsinálni mert nem bírod meginni. Az édes borok (kivéve desszertborok)másik jellemzője h mindig aktuális évjáratúak, tehát eleve savasabbak.
10/10 Phoney válasza:
Szoli megtalálta a lényeget: édes borból adott pénzért sokszor eleve rosszabb minőségű bort kapsz, mint szárazból, mert az édessége jól fedi az ízhibákat.
Amikor én édes ivóbort akarok, inkább megveszem a szárazat, aztán édesíteni már én is tudom... régen egyébként divatos volt mindenféle italt ízlés szerint cukrozni fogyasztás előtt (ma már csak az abszintnál ismerjük ezt a szokást).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!