Desztillált víz használható jégkockának?
Sima csapvízből csináltam eddig a jégkockám de azt akárhogy trükközök nem tudom tisztára elkészíteni és mikor iszok mindig kb. 2 perc után a közepéből feloldódik valami fehér vacak(nem tudom, hogy vízkő, por vagy más) és undorító lesz tőle az ital. Olvastam, hogy desztillált vízből lehet tökéletes jégkockákat csinálni de 2 dologra nem találtam igazán egyértelmű választ.
1: Tudom, hogy a desztillált víz nagy mennyiségben káros a szervezetnek de nem tervezem még csak közepes mennyiségben sem inni, csak két-három darabot teszek a scotch-omba/koktélomba(még csak teljesen elolvadni sem hagyom). Az érdekelne, hogy egyrészt így lehet-e káros hatása másrészt ez megváltoztatja-e az ital ízét?
2: A vasalókhoz/autókhoz használatos ioncserélt víz az az-e amire én gondolok vagy igazi desztillált vizet máshonnan kell beszerezni ami megfelelne a célnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!