Hogyan lehet finom házilikőrt csinálni?
Figyelt kérdés
Valami gyümölcsösre gondolok (nem pálinkára, likőrre), hogy monjduk leöntök valamilyen szesszel valamilyen gyümölccsel és üvegbe rakom... Na de hogyan? :)2009. dec. 13. 01:03
1/1 anonim válasza:
Meggylikőr
Hozzávalók:
5 kg meggy (mirelit is lehet)
1-1,5 kg cukor
1 liter tiszta szesz (96 fokos)
1/2 liter kész meggylikőrhöz 1/2 liter rum
A meggyet megtisztítjuk a szárától, egészben beletesszük az üvegbe, rátesszük a cukrot, lekötjük (legjobb nylonzacskóval, mert az nem ázik át), minden nap rázogatjuk, amíg a cukor el nem olvad, azután ráöntjük a szeszt. Tovább rázogatjuk, és kb. három hét múlva leszűrjük. A leszűrt léhez adjuk hozzá a rumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!