Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan lehet finom házilikőrt...

Hogyan lehet finom házilikőrt csinálni?

Figyelt kérdés
Valami gyümölcsösre gondolok (nem pálinkára, likőrre), hogy monjduk leöntök valamilyen szesszel valamilyen gyümölccsel és üvegbe rakom... Na de hogyan? :)
2009. dec. 13. 01:03
 1/1 anonim ***** válasza:

Meggylikőr


Hozzávalók:

5 kg meggy (mirelit is lehet)

1-1,5 kg cukor

1 liter tiszta szesz (96 fokos)

1/2 liter kész meggylikőrhöz 1/2 liter rum


A meggyet megtisztítjuk a szárától, egészben beletesszük az üvegbe, rátesszük a cukrot, lekötjük (legjobb nylonzacskóval, mert az nem ázik át), minden nap rázogatjuk, amíg a cukor el nem olvad, azután ráöntjük a szeszt. Tovább rázogatjuk, és kb. három hét múlva leszűrjük. A leszűrt léhez adjuk hozzá a rumot.

2009. dec. 13. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!