Csinált már vki finom akácbort? Ha igen mi volt a receptje? Trükkje?
még nem csináltam, de virágzáskor akarok.
egy nyugdíjazott vbányász mondta a receptet.
4L vízhez 1kg cukorot keverünk az akácvirágot leforrázzuk, és a leforrázott és gondolom kicsit átszűrt levet keverjük hozzá a cukros vízhez. demizsonba tesszük és borélesztőt kell beletenni a csomagolásra írtak szerint. pár órára kitesszük a tűző napra, beindul a forrás, ezután pedig hűvös naptól védett helyen tároljuk.
ez az én változatom, de még én se olvastam jobban utána. ott a google. böngéssz kicsit.
Na itt egy, belillesztem:
Leszeretném írni az én akácbor receptemet, lehet nem ide való na de nem ez számít tehát:
1;-
20L Víz
20L Virág
10 dkg citromsav
1 Kg mazsola (megmosva)
4.40 Kg cukor (22fok)
2;-
20L víz
20L virág
10 dkg citromsav
4.80 Kg cukor (24fok)
A virágot 30 percig főzöm csendesen utána mikor majd kéz meleggé válik kinyomkodom és tésztaszűrőn leszűröm.
Ezután a cukrot feloldom a végleges kannába (én 25L-esbe szoktam tenni)
Bele teszem a citromsavat (de előtte oldjuk fel azt is) és max. 1-2 dkg élesztőt.
Úgy forraljuk a bort hogy egy nejlonnal szorosan lekötjük és egy pár pici lyukat szúrunk rá hogy a gázok épp eltudjanak távozni, ezzel a módszerrel a kotyogóval ellentétben már 1 hóra szépen le fog tisztulni.
Napra forrni soha ne tegyük ki, csak egy kamrába pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!