Mi a különbség a siller illetve a rosé bor között?
A siller bor jellege a vörös- és a fehérbor közé tehető hasonlóan a rosé borokhoz, ízében és illatában érződnek a vörösborra jellemző jegyek, például az isteni édes eper, a fanyarkás kökény illata vagy akár a savanykás ribizlis, gyümölcsös málnás ízvilág. Készítése hasonlít a vörösboréra, de az erjesztés során nem várják meg, hogy a kékszőlő héjából teljesen kiázzanak a csersavak, az ízek és a színek.
Rosé bor - Üde és lendületes, mindig tökéletes és megnyerő. Egy finom rosé bor olyan, mint egy megbízható társ. A Rosé bor színe a halvány rózsaszíntől egészen a barack-színig terjedhet. Sokan azt hiszik, hogy a rosé bor a vörös bor és a fehér bor keveréke, de ez persze nem igaz. Egy jó rosé bor tökéletes társ a forró nyári estéken is, hisz hűsít, de a hideg téli napokon sem csalódhatunk benne.
Köszi, ezt én is megtaláltam, de ettől nem vált nyilvánvalóvá a különbség:)
"Készítése hasonlít a vörösboréra, de az erjesztés során nem várják meg, hogy a kékszőlő héjából teljesen kiázzanak a csersavak, az ízek és a színek." Ez szerintem a roséra is vonatkozhatna, ott is annyiban tér el a vörösbortól, hogy rövidebb ideig tart a héjonerjesztés folyamata.
Hú de jó kérdés.
Semmi. A rosé neve jobban hangzik. ☺
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!