2012 szeptember óta elvertem szórakozásra ~130 ezer forintot. Sok?
Ki mennyit szán rá szerintem ez ettől is függ, mármint, van akinek sokat jelent a bulizás az nyugodt szívvel költ rá sokat, akinek meg nem fontos az nem pedig lehet telne rá. Én ha nagy ritkán elmegyek bulizni már úgy kezdem hogy fix összeg van nálam, ez 100 euro s ennyi, direkt nem viszek többet, hogy még véletlen se legyen az, hogy többet költök a kelleténél, hála egy pár éves kalandnak. 4 éve mikor Svájcban megkaptam első fizetésem kihívtam 3 havert és velük buliztunk és hát... elszórtuk a fél havi fizetésem, ami nem volt kevés, kis híján 2000 euró volt... azóta csinálom így hogy direkt fix összeg, és akkor hiába a kísértés, nincs több és kész.
A 2012 szept. óta elköltött 130k huf meg szerintem nem sok, főleg, ha úgy veszem, hogy akkor havi 10k ami a belépőket figyelembe véve ( jó fogalmam sincs MO-n mennyi átlagosan, de 1-2k huf biztos ) szerintem igen takarékos összeg. :)
"Ja, anyámék pénzét verem-e el az erkölcsi okok miatt ilyen fontos szempont?"
Ez nem volt igazán dicséretre méltó tett.
"Sajnos anyámék pénzén éltem, de már azóta a többszörösét megkerestem és mostmár én is támogatom öket."
Ez viszont pirospont maximálisan.
"De mondjuk most nem kezdem el fejtegetni, hogy ezzel a viszonylag lájtos zülléssel mennyit fejlödtem emberileg, mert ugyse hinnétek el, hogy igy is lehet."
Neked kell érezni, hogy akkor hogy gondolkoztál, és most. Ha látod a kettő között a jófelé fejlődést, és a környezeted is igazolja, akkor nincs is okod bizonygatni másoknak.
"Sajnos elég okoskodó ember voltam, mert nekem csak a fejem volt nagy, aztán közbe az embereket egyáltalán nem értettem. Lehet, hogy csökkent az intelligenciám egy csomót, de legalább jobban kijövök az emberekkel, és jobban is érzem magam ahhoz képest, mint amikor kis stréber köcsög voltam."
Aranyos a stílusod :) De ha tényleg jobb ember vagy, akkor dobj kendőt a múltra, és élj tovább jó emberként :)
Az alapkérdésre pedig: másfél év alatt 130 e Ft nem nagy pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!