Mi a baj az édes pezsgővel?
Sokan mondják, hogy csak a száraz pezsgő az igazi. Szerintem pl. a muskotályos Törley sem túl rossz... Miért nézik le a nem száraz pezsgőket?
Nálem inkább az ár számít, a minőség, 8-900 ft alattit nem veszek, de nem gondolom, hogy egy jó minőségű édes pezsgő ne lenne kiváló mondjuk vacsora után a fagyihoz...
Most nem akarom azt feszegetni, hogy hol kezdődik a jó, de először is: az ezerforintos pezsgőkre még bőven ráfér, hogy édesítéssel „kerekítsék” az ízüket. Ez az árkategória egyszerűen még nem mérvadó abban, hogy az édes vagy a száraz pezsgő a jobb. A pezsgő alapvetően egy drága italfajta, más kérdés, hogy olcsón is lehet kapni – olyat, amilyet. Én is ismerek pár embert, aki az édes pezsgőt szereti (kilencázér), aztán mikor először kóstolt szárazat kétszer ennyiért, rögtön meglepődött.
Emellett ízlés kérdése is az édes pezsgő: kevesen tudják, hogy a 19. században még a legdrágábbakból sem volt divat a száraz (champagne-ból sem!) Másrészt viszont, aki komolyabban érdeklődik a pezsgők/borok iránt (értsd nemcsak a kedvenc parti- vagy ünneplős itala), az jellemzően hamar a szárazaknál köt ki, mert az édes pezsgőtől könnyű megcsömörleni, és hamar unalmassá is válik (kivéve, ha valaki a cukrot is cukorral eszi, ezért az édesre van ráállva az ízlése, lásd 19. század...)
Mert nem azt nézik, hogy mi ízlik nekik, hanem mennek mások feje után. :D
Nincs baj az édes pezsgővel, finom!
Aki a szárazat szereti, az igya azt. Azért sz@rt inni, mert ki mit mondott? :D wtf
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!