Létezik olyan, hogy "tea pálinka"?
Nem.
Ha ilyet hallottál valakitől, akkor teafűvel ízesített gyümölcspálinkára gondolhatott.
1. Pálinkának csak a magyar gyümölcsből, cukor hozzáadása nélkül készült rövidital nevezhető.
2. Alkoholt lehet nyilván tealevélből is csinálni, mivel van benne cellulóz, ami megfelelő enzimekkel pl. lebontható cukorra és így erjeszthető, desztillálható. Csak épp ezt senki nem csinálja, mert bűnrossz lenne a végeredmény...
3. Nincs igaza annak, aki szerint csak gyümölcscukorból lehet alkohol erjeszteni. Minden olyan poliszacharidból erjeszthető, amely glükóz v. fruktóz egységekre bomlik le (pl. keményítő, cellulóz). Ezért tudnak krumpliból, kukoricából stb. alkoholt kinyerni. Még papírból is lehet alkohol "gyártani", csak azt nem emberi fogyasztásra adják el, hanem hígítónak, oldószernek pl.
Valószínűleg amit ittatok valami pancsolt szesz lehetett. El tudom képzelni, hogy olyan rossz "pálinka" volt az alap, aminek az erős ízű tealevél így legalább elnyomta az ízét és el lehetett adni...
Szerintem nem kell itt túl bonyolítani..
Teába beleönt egy kis pálinkát és kész is.. :)
Vagy a pálinkába teszed a filtert és pont jó.. XD
Egyszer lefőztünk egy adag kávét pálinkából.. Úgyhogy még "kávé pálinka" is létezik... Mondjuk nagyon sz@r volt.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!