A whisky erős ital?
Tisztán erős, de kibírható. Meg lehet szokni, kb a 3-4 felestől már gyengébbnek fogod érezni. Egyébként kólával a legfinomabb (2/1 arányban), esetleg energiaitallal aki szereti. Nekem speciel kólával ízlik.
Természetesen így sokkal gyengébb, viszont finomabb.
A viszki erős ital.
De nem ez a fő probléma, hanem, hogy alattomosan hat. Iszol egyet nem érzel semmit iszol még egyet, még mindig semmi ...
Aztán egyszer csak megérkezik mind egyszerre... és vége a bulinak.
Ritkán iszok, de nekem nem volt erős. Csak rossz... fa meg szén ízű :D
Inkább pálinka.
Normális erősségű tömény, tipikusan 38-40%-osakat árulnak, de létezik azért 60% fölötti is (cask strength, amikor nem vizezik fel utólag, palackozás előtt) ;)
Nem olyan sokszor ittam whiskyt, de azért előfordult nálam pár üveg. Azok közül a Glenlivet a kedvencem, csodálatos illata, színe, aromája van :)
Sosem rontanám el semmivel, csak tisztán iszom.
Keverni a vodka való, ha pl. hígitani akarunk egy erősebb cuccot (80-85%-os abszint vagy Stroh80) :D
Így mélyreható tapasztalatok nélkül is azt mondhatom, a whiskyk íze éppolyan különböző tud lenni, mint a teáké. Van füstösebb, gyümölcsösebb, s aki ért az italok ízének leírásához, tudna még mondani érdekes szavakat, én kicsi vagyok ahhoz. Természetesen vannak alacsony minőségű, olcsó whiskyk is, amiket én speciel már meg nem innék a Glenlivet után... Plusz ízlések és pofonok.
Egyszer ittam whiskyt, black velvetet, és nagyon sz.r volt nekem.
Erős volt, de nem az volt a baja, hanem az íze (marásának az íze? :D)
meg majdnem hánytam tőle, elkezdtem nyáladzani :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!