Zavaros pálinka zavartalanítása?
Figyelt kérdés
Nem tagadom az alszesznél nem szűrtem a kozmaolajokat,és a hígításnál az az igazság hogy desztilláltvízzel hirtelen öntöttem össze,természetesen legközelebb már rutinosabb leszek és nem követek ilyen hibát.2013. dec. 13. 18:56
1/4 Blinty666 válasza:
A gyors megoldás ,hogy túl kell fagyasztani és néhányszor átküldeni szeszipari lapszűrőn.A lassabb pedig ,hogy hűvös helyen sokáig kell pihentetni ,ez viszont akár 1-2 hónapot is igénybe vehet annak függvényében ,hogy mennyire opálosodott be.Remélem tudtam segíteni .
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. dec. 14. 22:57
3/4 anonim válasza:
A gyors fagyasztás nem jó megoldás sztem, a pálinka veszít a minőségéből. Főleg a zamatok tűnnek el ezáltal.
4/4 A kérdező kommentje:
Kis érdekesség a fagyasztásról:
Olvasgattam,már nem tudom hogy merre...
Az ősi kínaiak az alkoholt nem lepárlással nyerték ki hanem fagyasztással,de ezt már sehol nem alkalmazzák.
A fagyasztás valamennyit segít,mert tudom szűrni a kozmaolajat is úgy néz ki,legalább is valamit majd tudok szűrni.Egy ismerősömnek adtam a pálinkából az folyamatosan fagyasztóban hűti,ő kapott már több pálinkát is,ő azt mondja hogy mondták neki hogy hűtse be és jobb lesz.Lehet hogy a hűtés segít a karcosságon? majd megkóstolom a hűtött pálinkát,hogy milyen(nem tagadom eleinte karcolt nagyon,de most már teljesen tiszta és itatja magát és büszke vagyok magamra hogy nagyon jó lett az opálosodáson kívül semmi baja nincsen)
2013. dec. 18. 22:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!