Sifli kérdése:
Hogyan kell a házi bort tartósítani hogy ne penészedjen meg?
Figyelt kérdés
2013. dec. 7. 14:36
1/2 doboszoli válasza:
-rendelkeznie kell megfelelő alkohol, és sav tartalommal
-hektónként adagolj 2-4 dkg borként fejtéskor, két részletben.(ez még messze nem a "fejfájós" kategória)
-legyen mindig tele a tároló edény
-15 fok felé ne menjen a tárolási hőmérséklet
Ezek az alapok.
2/2 anonim válasza:
Kedves kérdező: a bor sohasem penészesedik meg, hanem megpimpósodhat, ecetesedhet, megtörhet. Előző válasz egyébként tökéletes! Ha tudod szerezd meg (vagy tölsd le) Prohászka Ferenc: Szőlő és a bor c. könyvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!