Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan kell a házi bort...

Sifli kérdése:

Hogyan kell a házi bort tartósítani hogy ne penészedjen meg?

Figyelt kérdés

2013. dec. 7. 14:36
 1/2 doboszoli ***** válasza:

-rendelkeznie kell megfelelő alkohol, és sav tartalommal

-hektónként adagolj 2-4 dkg borként fejtéskor, két részletben.(ez még messze nem a "fejfájós" kategória)

-legyen mindig tele a tároló edény

-15 fok felé ne menjen a tárolási hőmérséklet

Ezek az alapok.

2013. dec. 7. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező: a bor sohasem penészesedik meg, hanem megpimpósodhat, ecetesedhet, megtörhet. Előző válasz egyébként tökéletes! Ha tudod szerezd meg (vagy tölsd le) Prohászka Ferenc: Szőlő és a bor c. könyvet.
2013. dec. 9. 04:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!