Körülbelül mikor fejeződik be teljesen a házi bor erjedése? Mikortól lehet üvegpalackokba lefejteni?
Figyelt kérdés
Az erjedés lezajlott, látszólag nem forr már egyáltalán és úgy néz ki már szépen le is tisztult, de azt mondták nem szabad még palackozni mert még utólag még keletkezhetnek benne gázok.
Ti meddig vártok vele?
2013. nov. 5. 15:52
1/1 doboszoli válasza:
Ha kiforrt,azonnal le kell fejteni a seprőről, és tovább tárolni a kimosott HORDÓBAN. Érik, nemesedik.
A második fejtés Karácsony táján esedékes, (kis ként hozzáadva, mondjuk hektónként két dekát), a derítés/szűrés opció), ezután pár héttel mehet a palackba. Nagyobb mennyiségnél labor vizsgálat indokolt, sav, extrakt, alkohol tekintetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!