Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házi készítésű bornak mennyi...

Házi készítésű bornak mennyi idő kel, hogy letisztuljun, vagy hogyan segíthetem elő az ülepedést?

Figyelt kérdés
A forrás látható része már lezajlott, ízre is egész Jónás, de még nagyon zavaros.
2013. okt. 21. 03:05
 1/2 A kérdező kommentje:
Jónás = Jó, csak mobilról írtam.
2013. okt. 21. 03:08
 2/2 doboszoli ***** válasza:

Tisztességesen kezelt bor, a zajos erjedés befejeződése után

(azonnal fejteni!!) néhány hét alatt ihatóra tisztul.

Ha tükrösebbre, vagy gyorsabban szeretnéd, akkor az első fejtés után használj Deritont, ami egy speciális nehézföld, nem lép kémiai reakcióba a borral, viszont a rengeteg kolloid szemcse lehúzza a hordó aljára a nem kívánatos szennyeződést. Ha ennél is "fényesebbre akarod, akkor csak a gépi szűrés a megoldás.

Ma már megdőlt a régi elmélet, hogy a bor annál jobb, minél tovább "szívja az anyját", vagyis van a seprőn. A seprőben lévő fehérjék nagyon könnyen bomlanak, és károsan befolyásolják a bor későbbi fejlődését. Tehát ha kierjedt, fejteni kell!

2013. okt. 21. 05:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!