Egyesek miért hűtik a töményet?
Hiába papolok a rokonságnak meg a baráti körnek, csak kétfokosan adják az italt, aminek köszönhetően szinte semmit nem érzek az aromájából.
Nem értem, ötven-száz éve még tudták, hogy a pálinkát (gazdagabbak a konyakot) szobahőmérsékleten kell tárolni. Talán nagy kánikulában levitték a pincébe, de megitták harminc celsiusosan is.
Aztán kb tíz éve jött be ez az agyrém, hogy hűtsünk le minél hidegebbre mindenfajta töményet, talán abból, hogy eredetileg a poharat kell a fagyasztóba tenni.
" Egyesek miért hűtik a töményet? "
-én azért,mert hidegen sokkal jobban szeretem meginni,mint lóhugya melegen,
Mert mániájuk, hogy egyszerre kell leverni, és hidegen nem bántja a torkukat.
Meg mert nem ismerik a minőségi rövidet.
Hűteni max. a növényi likőröket kell, de azokat sem -10 fokra. Ha egy ital a fagyasztóból a legjobb, akkor az elég baj neki. Eredetileg a vodkát sem hűtik, az oroszoknál a mai napig is sok helyen szolgálják fel melegen.
ma 12:10: Először is, a kérdés a fagyasztásról szól: „kb tíz éve jött be ez az agyrém, hogy hűtsünk le minél hidegebbre mindenfajta töményet”
Másrészt, a hűtés párhuzamosan csökkenti az ital karcosságát, mellékízeit és a karakterét. Emiatt kedvelt az olcsó és a középkategóriás italoknál (amiket valójában senki nem az íze miatt iszik), és ugyanezen okból nem kedvelt a felsőkategóriánál, ami eleve jól iható (nem, a zsindelyes meg a karcosházipálinka meg a dzsekkdenielsz nem felsőkategória). Persze van ebben egy jó adag megszokás is, mert aki világéletében mindent 18 fokosan ivott, annak te hiába kínálgatod a nyolcfokosat. Viszont ha Teeléd letennének egy értelmesebb rövidet 18 fokon, lehetséges, hogy meggondolnád magad.
A pálinkát tényleg szobahőmérsékleten kell fogyasztani(neves pálinkafőzde tulaja mondta),ehhez saját tapasztalatot nem tudok hozzáfűzni,mivel nem iszom pálinkát.
Viszont,amit iszom,azt lehűtve.A jeger és a bourbon is hidegen jó.Sokan esküsznek a meleg bourbonre jégkockával,de szerintem hidegen jobb.Nem azért,mert rossz minőségűt iszom és csak így elviselhető az íze,hanem azért,mert nekem jobban ízlik.A tévhitekkel ellentétben,így is lehet érezni az ízét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!