A deritonozást (derítést) milyen időközönként lehet megismételni a borral? Többi lent.
Házi, vegyes, fehérborom van. Az ideit, az első fejtés után, kb 3-4 hétre megderitonoztam. 17 dkg-t tettem a 130 literhez, azt írja az útmutató, hogy 10-15 dkg kell 100 literhez. Mindent úgy csináltam, ahogy kell, bekevertem csomómentesre, 24 órát állni hagytam, majd hozzáadtam a borhoz. Megkevertem néhány alkalommal, majd 3 napig állni hagytam. Amikor elkezdtem fejteni, láttam, hogy zavaros, homályos. Még három napig állni hagytam, de sajnos az lett a végeredmény, hogy előtte tisztább és csillogóbb volt. Annyi változás van, hogy sokkal világosabb lett. Ezt az eljárást sokszor megcsináltam már, és mindig sikerélményem volt, mert gyönyörű szép tiszta, és csillogó borom lett. Most meg rosszabb lett, mint volt.
Megkéneztem, hagyom 3 hétig tisztulni, aztán megnézem milyen. Megcsináljam még egyszer, hátha jó lesz, vagy valamit elrontottam?
A leírásod szerint mindent jól csináltál.
Ha kapott ként nyugodtan megismételheted a derítést, hiszen a Deriton nem lép kémiai reakcióba a borral.
A kén azért indokot, hogy a mozgatás okozta "sokkot" jobban viselje a bor.
Ha ez sem segít, akkor keress borász ismerőst, és speckó szűrőn engedjétek át, fényes lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!