Hogyan csináljátok a forralt bort?
Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 23:51
1/10 anonim válasza:
beletöltöm lábasba, dobok mellé 1 rúd fahájat, vagy néha szegfűszeget, és felforralom
3/10 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy 2/3 rész olcsó édes bort, 1/3 rész vízet, cukrot, egész fahéjat, 4-5 db szekfűszeget felmelegítek (nem forralom!)...
4/10 anonim válasza:
Forralt bor
Hozzávalók:
3 dl vörösbor
3 dl fehérbor
3 dl víz
10 dkg cukor
fahéj
szegfűszeg
1/2 citrom
Elkészítés:
A borokat, a vizet, a cukrot, fahéjat és szegfűszeget összekeverjük. Hozzákeverjük a fél citrom reszelt héját, majd felforraljuk.
Hozzáadjuk a citromlét és poharakba szűrve, forrón tálaljuk.
5/10 anonim válasza:
Apu anno mindig ugy csinàlta hogy bor,bele egy-két evökanàl cukor,meg egy kicsi piros csipös paprika.
6/10 anonim válasza:
De már lehet készen kapni forralt bor "port" is. Elkevered a meleg borban és ugyanaz.. :)
7/10 anonim válasza:
Az egyik barátom úgy csinálja, hogy utána rátölt a borból, hogy alkohol is legyen benne egy kicsi.
8/10 anonim válasza:
basszus, A BORT NEM SZABAD FORRALNI!! cukrot karamellizálok, leöntöm kb egy deci vízzel, amíg visszahígul, bele a bor, opcionális mennyiség, és általában csak vörös, szárított narancshéj, citromkarikák, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors.
9/10 anonim válasza:
lehet kapni forralt bor fűszerkeveréket minden élelmiszerboltban szinte és azon a többi tudnivaló is rajta van.
10/10 anonim válasza:
A porral az a baj hogy ott fog úszkálni a tetején. Én teatojásba teszek fahéjat egészet, meg szegfűszeget. csak 2-3 db-ot! Azt a végén egyszerű kiszedni. Vízzel hígítom az üveg borom, általában vöröset, max 400 forintosat. Narancs, citrom karikát is teszek bele, de azt csak én szeretem szopogatni. Sose forrald fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!