Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan csináljátok a forralt...

Hogyan csináljátok a forralt bort?

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 23:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
beletöltöm lábasba, dobok mellé 1 rúd fahájat, vagy néha szegfűszeget, és felforralom
2009. nov. 14. 23:58
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
ugyszint mint az 1. válaszolo.
2009. nov. 14. 23:59
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy szoktam, hogy 2/3 rész olcsó édes bort, 1/3 rész vízet, cukrot, egész fahéjat, 4-5 db szekfűszeget felmelegítek (nem forralom!)...
2009. nov. 15. 00:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Forralt bor

Hozzávalók:

3 dl vörösbor

3 dl fehérbor

3 dl víz

10 dkg cukor

fahéj

szegfűszeg

1/2 citrom

Elkészítés:

A borokat, a vizet, a cukrot, fahéjat és szegfűszeget összekeverjük. Hozzákeverjük a fél citrom reszelt héját, majd felforraljuk.

Hozzáadjuk a citromlét és poharakba szűrve, forrón tálaljuk.

2009. nov. 15. 00:56
 5/10 anonim ***** válasza:
Apu anno mindig ugy csinàlta hogy bor,bele egy-két evökanàl cukor,meg egy kicsi piros csipös paprika.
2009. nov. 15. 09:13
 6/10 anonim ***** válasza:
De már lehet készen kapni forralt bor "port" is. Elkevered a meleg borban és ugyanaz.. :)
2009. nov. 15. 09:19
 7/10 anonim ***** válasza:
Az egyik barátom úgy csinálja, hogy utána rátölt a borból, hogy alkohol is legyen benne egy kicsi.
2009. nov. 15. 13:19
 8/10 anonim ***** válasza:
basszus, A BORT NEM SZABAD FORRALNI!! cukrot karamellizálok, leöntöm kb egy deci vízzel, amíg visszahígul, bele a bor, opcionális mennyiség, és általában csak vörös, szárított narancshéj, citromkarikák, fahéj, szegfűszeg, szegfűbors.
2009. nov. 15. 15:31
 9/10 anonim válasza:
lehet kapni forralt bor fűszerkeveréket minden élelmiszerboltban szinte és azon a többi tudnivaló is rajta van.
2009. nov. 19. 18:17
 10/10 anonim ***** válasza:
A porral az a baj hogy ott fog úszkálni a tetején. Én teatojásba teszek fahéjat egészet, meg szegfűszeget. csak 2-3 db-ot! Azt a végén egyszerű kiszedni. Vízzel hígítom az üveg borom, általában vöröset, max 400 forintosat. Narancs, citrom karikát is teszek bele, de azt csak én szeretem szopogatni. Sose forrald fel!
2009. nov. 23. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!