Mondanátok néhány reális árú iható magyar bort?
Mondjuk 3-4eFt-ig. Szeretnék hazai borokat fogyasztani, kóstoltam már jópárat, de jóval még nem találkoztam. Alapvetően háromféle van:
- erősen ecetízű. Ilyen a legtöbb cabernet és portugieser, még a nagy nevek is (Gere Attila, stb.).
- túl szénsavas (pl. Teleki)
- keserű (pl. Szeremley Pinot Noir). Ez utóbbi volt a legihatóbb eddig, amit kóstoltam, de nemrég olvastam, hogy például a harlekin-katicák miatt lehet keserű egy bor, mert belekerülnek a mustba. Ki tudja, talán ezzel is ez van. Akkor inkább nem kérek, kösz.
Lekhejesebb tán, ha vesző ety párszáz hegtár szöllőt valahun Tokajhegyajján, bevéső valami pincét a tufába, kivágsz nehány tőgyfát hordónak, oszt csinász magadnak harlekinmenetes szemelt rizlinget! :-D
Óh anyám, borogass!
Akkor jó! Csak, azért írtam, mert ha ilyen volt az adott bor, amit kóstoltál érdemes lenne egy másik palackkal is megkóstolni, hogy hátha más karaktert ad a bor és persze feltételezve, hogy nincs hibája a bornak!
A harlenkin katicás sztori meg....hát érdekes, ahhoz, hogy az adott tétel ténylegesen keserű legyen, több kilónyi katicának kellene bekerülni a szőlőbe, hogy észrevehető legyen az ízén! És az, hogy egy bor keserű nagyon-nagyon sok mindentől függ! :)
Milyen jellegű borokat szeretsz amúgy száraz, félédes, édes, esszencia? Úgy tudok neked mondani! :) Bár, mondjuk aki igazi bort akar inni, az csak szárazat iszik! :)
Gál Tibor Pinot Noir 2009
Gróf Degenfeld Furmint 2011
Pannonhalmi Rajnairizling 2012
Dúzsi Syrah 2010
Szecső Tamás Szürkebarát 2011
Hétszőlő Szamorodni 2012
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!