Mondanátok néhány jó minőségű, finom magyar sör és vörösbor márkát?
Hűűűűha! Német embernek sört ajánlani...nem egyszerű.
Tavaly voltak vendégeim Münchenből, olyan jó szeszelős társaság. Ők csak zöld Drehert ittak egy kivétellel - az meg nem itta volna a magyar sört. Van a Kőbányai Sörgyárnak díszdobozos Dreher kollekciója, azt javaslom.
A bor az könnyebb dolog. A Varga pincészet oportója nagyon finom és megfizethető, de a jó döntés az egri Bikavér. (Pl Vincze pincészet) Mindkettő kapható a nagy supermarketekben.
A minőségi piák nem olcsók, arra készülj! :)
Egy németnek én se nagyon tudok jó magyar sört ajánlani.
Vörösborból déli borvidéket választanék, villányi pincészeteket, esetleg egri bikavért.
Villányiak közül bátran tudom ajánlani pl a Wunderlich pincészet 2007-es Cassiopeia Cabernet Sauvignon-ját,
vagy a Sauska pincészet 5-ös számú (prím számokkal jelölik őket, egyébként szintén 2007-es, -jó évjárat volt)
cuve borát. Esetleg a 2008-as 7-es cuve-t.
...mondjuk lehet hogy félreértettem, ezek inkább csúcskategóriásak, mint sima jó minőségűek.
Viszont az említett pincészetek jó borokat csinálnak, érdemes szétnézni a honlapjukon, jellemzés is van írva hozzájuk, így könnyebben dönthetsz.
Remélem, segítettem.
Vigyázz a német a vörösborban állítólag az édesebbet szereti. És édes vörösbor ami még ráadásul igazi ???
De azért van olyan, csak keresni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!