Higany került a pálinkába. Mit csináljak?
Figyelt kérdés
A szeszfokoló aljában volt hőmérő is, fokolás közben valaminek nekiüthettem és elpattant az alja a higany egy része pedig a pálinkába került. Mivel alapból kék volt a higany és a pálinka tetején úsztak a cseppek le tudtam halászni a cseppeket de nem tudom kell-e tartani a higanymérgezéstől? Szóval elég-e az, hogy lemertem a higanycseppeket a tetejéről, vagy öntsem ki az egészet (nem sok végül is 0,5l körül van) és ne kockáztassak?2013. okt. 19. 14:51
3/8 anonim válasza:
Ne kockáztass, a higany rendkívül mérgező még belélegezve is, öntsd ki.
4/8 anonim válasza:
A higany nem kék.
Továbbá a higany nagy sűrűségénél fogva nem az egyébként kis sűrűségű pálinka tetején fog úszni, hanem lesüllyed az aljára.
De ettől függetlenül én kiönteném. Nem ér annyit fél liter pálinka.
5/8 anonim válasza:
Öntsd ki mindenképp ! Nagyon veszélyes !
6/8 A kérdező kommentje:
Ezen utólag már én is gondolkodtam, hogy lehet nem is higany volt. Állaga a kozmaolajhoz volt a leginkább hasonló, színe meg ugye kék. Szaga meg nem volt és az asztalra került anyag nem a higanyhoz hasonlóan szétgurult hanem szét fröccsent mint a tintapaca. Lehet hogy alkoholos hőmérő volt nem pedig higanyos?
2013. okt. 19. 16:39
7/8 anonim válasza:
Szinte biztos, hogy nem higanyos volt.
De jól tetted, ha kiöntötted.
8/8 anonim válasza:
Az valószínűleg alkoholos hőmérő volt. Ilyen helyekre pont a mérgezésveszély miatt nem is szoktak higanyosat tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!