Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A gin-nek milyen ize van?...

A gin-nek milyen ize van? Születésnapra szeretnék venni egyet, de nem ittam még gin-t! Bevasarlas. Tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004009702642

Figyelt kérdés
mihez lehet hasonlítani az ízét? (b*rmok kíméljenek!!!!)

2013. okt. 18. 15:37
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
gin olyan semleges ízű alkoholpárlat (minőségi változatok esetén legtöbbször gabonaszesz), amit a közönséges boróka tobozbogyójával vagy annak kivonatával, és olykor sok más fűszerrel is ízesítenek. Ízében mindig a borókaíz dominál. Eredettől függően sokféle típus létezik, de alapvetően kétféle gint különböztetnek meg. A desztillált gint hagyományos módon készítik: a szeszbe borókabogyót és egyéb fűszereket áztatnak, majd újra lepárolják. Ezután pedig esetenként tiszta alkoholt, kevés cukrot, és ízanyagokat adnak hozzá. A kevert gin készítésekor valamilyen semleges szeszt kivonatokkal vagy aromákkal ízesítenek. A gin alkoholtartalma az Európai Unióban legalább 37,5% v/v
2013. okt. 18. 15:40
 2/7 anonim válasza:
17%

én pl. utálom a gint a borókabogyó ize miatt.

inkább adj neki whiskeyt

2013. okt. 18. 15:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább a Borovicka hasonlít hozzá!

:D

Ha nem ittál még, akkor kicsit meglepő lesz! Keress egy fenyőt és rágcsáld a tűleveleit, kb. olyan a gin íze. Ha boróka bokrot találsz, akkor még jobb! :)

2013. okt. 18. 16:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes, fűszeres íze van én magában soha nem szerettem, jaffába kevertük, vagy tonicba.
2013. okt. 18. 16:31
 5/7 Phoney ***** válasza:
100%
Mint egy borókaízű vodka. Az emberek egy jelentős része nem szereti magában (minőségtől függetlenül), de jó koktélokat lehet belőle csinálni.
2013. okt. 18. 17:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Kissé kesernyés, máshoz nem hasonlítható fenyős íze van. én tonikkal imádom, de persze ,aki nem ismeri nem biztos, hogy bejön ez az íz.

ha nem ismered a szülinapos ízlését, inkább válassz más italt.

2013. okt. 18. 17:51
 7/7 A kérdező kommentje:

vettem neki inkább Jack Danniels-t:D

köszönöm a válaszokat :)

2013. okt. 18. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!