Jó fej a kocsmáros, vagy csak azért az, mert fogyasztó vendégek?
Haverjaim járnak kocsmázni minden pénteken, vaghy suli szünetben. Ez egy ilyen kis "bár" nem is kocsma. Azok járnak oda, aki beszokott társaság, nem járnak úgy oda csak, hogy valaki besétál inni.
És folyton dicsérik a kocsmárost, hogy ilyen meg olyan rendes. Pl beszélget ott a vendégekkel, és megengedi, hogy ha kell sör, vagy valami kiveheted a hűtőből, ha nem ér rá, vagy ilyesmi, és felírod magadnak oda a füzetbe.
Meg megkérdezi, hogy miért nem voltak mondjuk múlthéten, ha egy hetet kihagynak...
Most tényleg jó fej, vagy csak azért az, mert ugye fogyasztó vendégek, neki ez bevétel?
Szia!
Én sokáig dolgoztam bár bárban, kocsmában.
Ugyanolyan emberek vagyunk mint bárki más, vágyunk a társaságra.
Sokszor csak idegen jön be, akkor nem igazán tudunk beszélgetni sem ha nem olyan a vendég.
Tehát mi is igényeljük a megszokott társaságot,barátokat
sokkal jobb úgy dolgozni.
De ezt úgy kiemelik, hogy bemehetsz a pult mögé, és kiveheted a hűtőből a sört...
Ha bárhol egy bárban, kocsmában bemennék a pult mögé kizavarnának? Ez olyan nagy dolog?
2-es vagyok!
Én is csak azt engedtem be pult mögé akiben megbízok, és tudom hogy nm lopni megy be oda.:)
Amúgy meg vigyázni kell az ellenőrökkel, mert ha pult mögött állsz úgy veszik dolgozó vagy és papírokat kérnek, tehát ez is buktató...
"bemennék a pult mögé kizavarnának? Ez olyan nagy dolog?"
Nem kevés helyet ismerek, ahol ezért konkrétan a szart is kivernék belőled, úgyhogy viszonylag nagy dolog.
Az se mindegy, hogy a tulaj (üzemeltető) a pultos, vagy egy alkalmazott, mert egy alkalmazottat ilyenért simán kirúgnak, hogy a lába nem éri a földet.
De egy tulaj ha úgy gondolja, hogy összehaverkodik a törzsvendégekkel, akkor ezt is megengedheti nekik.
Konkrétan a kérdésre a válasz, valószínűleg is-is.
Nyilván, ha egy tapló paraszt lenne, vagy egyszerűen olyan stílusú, aki tartja a 3 lépés távolságot (az se rossz, csak más vendégkör értékeli) akkor ez nem történik meg.
Viszont vendéglátósként tökéletesen tisztában van vele, hogy a stabil bevétel egy nagyon fontos dolog, ezért a törzsvendégek élveznek bizonyos előjogokat.
Ezzel mindenki nyer, a törzsvendégek otthonosabban érzik magukat, a kocsmárosnak van egy alap biztos bevétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!