"Hogy lehetett egy vegyi méreg köré kultúrát építeni? "
A kérdés itt merült fel:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
Nagyon kérek mindenkit, hogy a linkelt kérdésben a válaszadót nem zaklassuk, hanem értelmesen mondjuk el neki, hogy is történhetett ez.
Mutassuk meg, hogy úriember módjára tudunk válaszolni, hiába vagyunk "alkoholisták". :)
Ismételten meg kell kérjek egyeseket, hogy ne vegyenek személyes sértésnek kijelentéseket, hanem saját érveiket saját gondolataik mellett vonultassák fel. Ebbe belefér a másikra való reagálás, de ne ősözzünk és ne jelzőzzünk!
Egyet értek azzal, hogy a bor kialakulásakor a bódult állapot megfigyelése volt az első, ami megtetszett az embereknek, mint "tudatmódosító szer". A toxikológiai, avagy fertőtlenítő hatása később hasznosították. Emellett nem tartom álszentségnek, hogy gasztronómiai értéke van. Az, hogy most miként tekintünk a borra, nem a kialakulását befolyásolja.
Görögöknél, egyiptomiaknál nagyon régi feljegyzések vannak a borról. A sörről Ázsiából, azon belül talán Japánból származhat a legősibb feljegyzés és rizsből készült. A mai sörnek nevezett komló tartalmú italainkat nem tudom ki készítette el elsőként.
Nem tudom, hogy ki miért iszik bort/sört, az ismeretségi közömben föként az élvezeti értéke (és nem az alkoholtartalma) miatt fogyasztják.
Igaz, hogy nem is vödörszámra isszák, hanem max. 1-3 pohár bor egy este alatt, vagy max. 1 üveg sör, ennél több nem fogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!