Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csipkebogyó pálinka. Hogyan?

Csipkebogyó pálinka. Hogyan?

Figyelt kérdés

Az a kérdésem, hogy a leszedett termésből miként csináljak cefrét? Mert egy ismerősöm azt mondta, hogy le kell darálni. Viszont! Olvastam olyat is, hogy csak a gyümölcs húsát kell "feltörni" és a magokat nem szabad.

A másik kérdésem az, hogy ha mézes pálinkát akarok, akkor a cefrébe vagy a már lefőtt nedűbe kell beletenni azt.

Az értékelhető válaszokat előre is köszönöm!


2013. szept. 16. 19:14
 1/4 anonim válasza:
Önállóan nem, inkább adalékanyagként alkalmazzák cefrekészítésnél. Tiszacsegén és a Börzsönyben vannak adatok csipkepálinka készítésre.
2013. szept. 18. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Én már csináltam csipkepáleszt. Fogod a gyümölcsöt, nem kell kimagozni, az egészet le kell darálni, cukor, borélesztő és CITROMSAV(!!!). Hagyod kiforrani és mehet a lepárlás.
2013. szept. 23. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
Úgy van.... Furogépbe fogott festék keverő el szét lehet ütni.. PH le kell vinni 3-ra szavazni kell.. Kénsav is meg felel, de oszlanak a vélemények.. Maradjunk a citrom. saválló vagy esetleg ecet él.
2017. nov. 15. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 nagylzs válasza:
A citromsav nem annyira jó, mert erjedés közben bomlik. A kénsav jó lenne, ha tudnál olyat szerezni ami tiszta. De az akkumulátor sav nem ilyen! A borkősav jó, de drága. Élelmiszeripari foszfor sav a jó megoldás. Nem drága, nem bomlik, hatékony és nem tartalmaz egészségre káros dolgokat. A csipkebogyót nem kötelező magozni, de a magozott verziónak jobb a minősége. (Viszont van amit nagyon erősen ajánlott magozni: cseresznye, szilva, barack meg általában a csonthéjasok.)
2021. okt. 5. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!