Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől lesz diannás ízű a pálinka?

Mitől lesz diannás ízű a pálinka?

Figyelt kérdés
Néha főzetek és diannás utóíze van mitől lehet?
2013. szept. 2. 20:14
 1/2 Phoney ***** válasza:

A dianás cukorban sósborszesz van, amit pedig sóval, mentollal és etil-acetáttal ízesítenek. Mivel feltehetjük, hogy a pálinkádban nincs só és mentol, valószínűleg az etil-acetátot szúrtad ki, ami jellemző összetevője a hibásan erjesztett, többé-kevésbé megecetesedett cefréből készült pálinkáknak.


A cefre ecetesedését a megfelelően beállított savtartalommal (savasabb gyümölcsöknél ehhez az is elég, ha nem zúzod tele kristálycukorral), az erjedés közben képződő „bunda” lenyomkodásával, a zajos erjedés alatti napi többszöri megkeveréssel, a nagyjából teli, lefedett hordóval, illetve az erjedés utáni mihamarabbi lefőzéssel védekezhetsz.


Persze az se hátrány, ha rendesen megtanulod, hogyan kéne cefrézni: [link]

2013. szept. 2. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Valójában 4-5 évente szokott előfordulni egyszer ilyen eset .Most bodzával történt meg .Valóban kezdett kissé ecetesedni de nem tudom miért.
2013. szept. 3. 03:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!