A sörhas a sok sörivástól alakul ki?
A kaliforniai egyetem professzora megcáfolta, hogy a sör különb lenne a többi alkoholnál hízás szempontjából.
Ha ugyanannyi bort innánk, mint sört, akkor borhasnak hívnák. Így magyarázta Charles Bamforth a sörhassal kapcsolatos mítoszt. A élelmezés-tudományi professzor a habos italt vette górcső alá, hogy megvizsgálja, van-e valamilyen különleges összetevője a sörnek, ami a "beles" alkat kialakulásához vezet. Arra jutott, hogy nem különb ez az alkohol sem a többinél, csupán mivel az adagolása más, mint a bornak, vagy a tömény italoknak, ezért híznak meg a sörfogyasztók könnyebben - írja a Time magazin. "Minden alkoholos italban az alkohol a legtöbb kalória forrása" - így Bamforth.
A news.com.au értesülései szerint egy brit kutatás rávilágított, hogy a sörhas kialakulása egyértelműen a géneknek tulajdonítható.
A nyolc éven át tartó vizsgálat több mint 20 000 sörivót – összesen 7876 férfit és 12 749 nőt – kísért figyelemmel. Bár a kutatók úgy találták, hogy azok híztak a legtöbbet, akik a leggyakrabban néztek a pohár fenekére (napi több mint egy liter szeszesitalt fogyasztottak), nem feltétlenül az „úszógumijuk” növekedett az italozástól
Itt cáfolják:
Sok nő van a házunkban, akik egyáltalán nem isznak sört, mégis hatalmas hasuk van, szerintem a sok zsíros kaja és a kevés mozgás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!