Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Csak én nézek furán ilyen...

Csak én nézek furán ilyen helyzetben?

Figyelt kérdés

Nem egy ismerősöm van, h méregdrágán vesz valami italt(bort, pálinkát) aztán h milyen jó meg kóstoljam meg és akkor hasra kell esni.

Főleg bor esetében, h 3000 ft egy üveg és akkor mert milyen édes.

Közbe meg egy kalap szar, most ha édeset akar inni akkor vegyen 100% gyümölcslevet, ha meg be akar akasztani akkor meg nem mindegy neki, h az a fél deci milyen?

Szal ez a több átlagon felüli összegű "nedűktől" rosszul vagyok.

Miért jó?

2013. aug. 26. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Te ezek szerint még sosem kóstoltál olyat, ami igazán jó. Tudod, nem minden beba*ni akar, vagy édeset inni, a világ nem fekete és fehér. Ha megkínálnak ilyesmivel, utasítsd vissza, és nem kell hasra esned.
2013. aug. 26. 19:47
 2/5 A kérdező kommentje:

Mindig ezt hallgatom, mert "Ilyet még biztos nem ittál!"

Mellesleg az édeset most példaként hoztam, mert megy a karakteres íz meg stb.

Szeretek enni, inni, kóstolgatni, de ebben nem látok semmit.

2013. aug. 26. 19:50
 3/5 Phoney ***** válasza:
100%

Az átlagon felüli összegű nedűk sokszor bizony jobbak annyival az olcsónál, attól függetlenül, hogy egyesek (talán az ismerőseid is) akkor is odáig vannak a drága italért, ha történetesen nem túl jó.

Tény és való, hogy egy bor 300 forintért is tud akármilyen édes lenni, és egy 3 ezer forintos bor jó esetben egyébként sem azzal virít, hogy milyen édes, hanem inkább azzal, hogy száraz, de mégis finom (amit 1000 alatt pl. ritkán tud egy bor).

2013. aug. 26. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem látsz benne semmit, hanem nem érzel benne semmit.

Nem elég jó az ízlésed. Van ilyen.

Az, hogy szeretsz enni, meg inni, közel sem jelenti azt, hogy kifinomult, vagy egyáltalán jó lenne az ízlésed.

És itt az ízlést nem csak az egyéni véleményre értem, hanem szó szerint, az ízlelés érzékenységére, fejlettségére.

Van akinek a szeme rossz, és szódásüveg vastagságú szemüveget hord. Neked az ízlelésed rossz.

Egyébként nem, nem csak te nézel furán, szakmámból adódóan elég sok ember ízlését, ízlelését visszajelzik, és vannak ilyen emberek.

De ez nem ilyen fekete, vagy fehér, hogy vagy jó, vagy nem, hanem kinek mennyire érzékeny, illetve fejlett az ízlelése.

A bor pl kiváló mérték adó. Egy valóban jó borban szinte el lehet veszni az ízek között, annyit fedezel fel benne.

Aztán kinek mennyire sikerül felfedezni ezeket az ízeket...

De az az egy egészen biztos, hogy ha valaki egy átlagos ízleléssel rendelkezik, az már tud különbséget tenni, és ha elkölt 3000 ft-ot egy üveg borra, az biztos nem "beakasztani" akar tőle, hanem élvezni akarja.

2013. aug. 26. 20:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Előző válaszolók megmondták. Neked nem ízlett az, nem láttál akkora különbséget, talán mert nem értesz hozzá vagy eleve nem tudsz nagy különbséget tenni, mert nem olyan érzékeny a szaglásod, ízlelésed.

Én is így vagyok ezzel, nekem aztán minden jó. Ezzel veszítek is, nyerek is.

2013. aug. 27. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!