Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogy lehet jobban birni a piát?

Hogy lehet jobban birni a piát?

Figyelt kérdés

Lesz egy buli és ott szeretnék inni rendesen és az a kérdésem hogy van rá valami praktika hogy jobban birjam a piát?

előre is köszi a válaszokat!

2013. aug. 26. 02:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

ezerszer leírtuk, de oké.

-zsíros, nehéz kaja az alkoholizálás előtt 1 órával és lehetőleg közben is egyél

-sok vizet igyál

-ne keverd

2013. aug. 26. 11:43
 12/19 anonim ***** válasza:

Az hogy a pia közben néha letolsz egy-egy pohár vizet, szerintem nem gáz.

De ha te jobban szeretsz hányni, meg kifeküdni, akkor egészségedre.

2013. aug. 26. 14:11
 13/19 anonim ***** válasza:
Elég vizet iszok én a koccintósból, a hányásomba fetrengve, elhiheted.
2013. aug. 26. 14:29
 14/19 anonim ***** válasza:

Ivászat kezdete előtt 1-2 órával egyél zsírosat, de ne túl sokat, szóval ne maradjál éhes de jól se lakj.

Ha többfélét iszol, szénsavat viszel be, cukrosat, édeset iszol, az jobban hat.

Ha közben eszel (jóllakást kerülve!) zsírosat, kevésbé hat.

Ha közben iszol csapvizet, kevésbé hat.

Ha gyorsan iszol, nyilván jobban hat, akárcsak, ha sokat iszol, de ez egyértelmű.

Ha már nagyon kész vagy, ne igyál tovább. Ha már hánytál, akkor se.

Lefekvés előtt pisilni, lehetőleg meghánytadni magad mint a bulémiások (ujj a torokba), utána gargalizálni és öblögetni hideg csapvízzel és arcot megmosni. Ezután legalább fél liter tiszta csapvizet meginni. Fogat mosni.

Felkeléskor pisilni, arcot, fogat mosni hideg vízzel és legalább fél liter tiszta vizet meginni.

Így tutira elkerülöd a másnapot.

Bónusz tipp: a tejsav semlegesíti az alkoholt, tehát vigyél be a szervezetedbe tejsavat, ha már észen vagy. Kovászos uborka, savanyúság, csemegeuborka, töltött káposzta és savanyúkáposzta hemzseg a tejsavtól, így csökkentik a hatást. Így tudnak a disznóvágáson az ukránok, oroszok és a magyarok is üvegszám inni a töményet.

2013. aug. 26. 15:48
 15/19 A kérdező kommentje:
miért kell kerülnöm a jól lakást?
2013. aug. 26. 18:05
 16/19 anonim ***** válasza:
Mert akkor is könnyen elhányod magad, ilyen egyszerű.
2013. aug. 26. 18:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Nagyjából én is úgy csinálom, mint a 14-es válaszoló, de azért az ujjamat nem tolnám le a torkomon. :D

Mégis csak nagyon ritkán szoktam másnapos lenni. Akkor is leginkább csak azért, mert nem tudtam vizet inni, mert olyan helyen ittunk, ahol a közelben nincs.

Amúgy nálam egy átlagos piálás este 8-tól hajnali 5-ig tart, mert a szomszéd városban szoktam bulizni. Legtöbbször már addigra kijózanodok mire felülnék a hajnali buszra. :D

2013. aug. 26. 22:52
 18/19 anonim ***** válasza:

szerintem örülj neki, ha könnyen berúgsz. kevesebb mérget kell bevinned. szóval szerintem ne akarj több alkoholt bevinni, hanem csak figyelj hol kell leállnod egy időre.

másnaposság elkerülésére a legjobb módszer szerintem az víz ivás lefekvés előtt. de sokat. az alkohol dehidratál ebből van a másnaposság egy jelentős része.

2013. aug. 27. 04:30
 19/19 anonim válasza:
testalkattól, az anyagcserédtől, az elfogyasztott ételek és italok mennyiségétől is függ, meg ki tudja még mitől.. Tapasztald ki! Gyakorlat teszi a mestert!
2013. szept. 2. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!