Fel lehet oldani pálinkába karamellt?
Figyelt kérdés
Nagyon szeretek itthon különböző pálinkákat még jobban beízesíteni. A kérdés tehát: ha karamellt töltök pálinkába(40-55%) az feloldódik benne valahogy, lehetséges ez?2013. aug. 16. 14:58
1/3 anonim válasza:
A karamell, az égetett cukor tejjel vagy vajjal a víz is oldja. Tehát az alkohol is oldani fogja.
3/3 Phoney válasza:
Elég rosszul oldódik töményben, úgyhogy sokkal kényelmesebb, ha a folyékony karamellt kevés vízzel óvatosan lehűtöd 100 °C-ra (vagyis addig csurgatsz hozzá vizet, amíg megmarad benne és együtt forrnak), majd ezt lehűtöd langyosra, és így nem fog megmerevedni, mielőtt a pálinkába kevernéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!