Készítettem kökénylikőrt februárban, mostanra besűrűsödött kicsit és szinte teljesen elszállt belőle az alkohol. Mi történhetett? Többi lent
Kökényt, cukrot és vodkát tettem el befőttes üvegekben.
Volt, amit csak most bontottam meg, volt, amibe vizes merőkanállal nyúltam. A frissen megbontott egy fokkal jobb, de a közelébe sem ér annak, amilyen a márciusban kóstolt alkoholos, intenzív kökényízű verzió volt. Pedig mind ugyanakkor, ugyanabból készült.
Megihatom még ezt az "alkoholmentes" verziót? Mivé alakulhatott az alkohol?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Biztos, hogy kiment belőle az alkohol? Csökkent a folyadék szintje az üvegekben? Az alkohol nem alakul semmivé (illetve kb. 15% alatt esetleg ecetté, de azt észrevennéd...)
A pihentetett likőrnél teljesen normális, hogy elmúlik a szeszes éle (jobban összekeverednek az anyagok, de az alkoholtartalom ettől megmarad). Mondjuk a gyümölcsös jelleg nem szokott ilyen gyorsan „kifakulni”, de ez is lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!