Melyik az a bor, amely kifejezetten jó az érrendszeri betegeknek?
Minden vörösbor jó, minél "nehezebb" annál inkább.
Egyébként tablettában is kapható (porított vörösbor, alkoholtartalom nélkül)
Itthon nem tudom van-e patikában, én maradok a napi 1-2 pohár vörösbornál.
A kérdezőnek: nagyjából mindegy mi a konkrét termék neve. Az a lényeg, hogy száraz, esetleg félszáraz testes vörösbort fogyasszunk, mert a vörösbort a szőlő héján, magján és szárán érlelik és a hosszas érési folyamat során a borba átkerülnek azok a vegyületek, amelyek elősegítik a szabadgyökök megkötését, csökkentik a szervezetben levő LDL koleszterin mennyiségét és a szervezetet ellátják a szükséges mennyiségű természetes eredetű vitaminokkal (nem kell vegyi úton előállított vitaminokkal mérgezni magunkat). A vörösbor 6 féle száminkra igen hasznos vitamint és 7 féle ásványi anyagot tartalmaz. Jelenlegi ismereteink szerint mérsékelt mennyiségű, férfiaknak napi 1-3 dl, nőknek 1-2 dl, kulturált, étkezéshez kapcsolódó fogyasztás csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedések és halálozások arányát. A magyar borok közül leginkább kiemelendők: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Zweigelt és Oporto termékek, mert a tanulmány szerint ezek mutatták a legjobb értékeket, de jó szívvel fogyaszthatók a rozé borok is.
Mindezt dr. Lugasi Andrea cikkében olvastam, ami teljes terjedelmében elérhető:
oldalon.
Másoknak: vigyázzunk, ne öntsük ki a fürdővízzel a gyermeket is! Igaz, a mértéktelen iszákosság már más problémákat is felvet, de a mértékletes vörösbor-fogyasztás inkább jótékony hatású és persze csakis természetes szőlő alapanyagból készült bort szabad inni. A mindenféle pancsolt, kannás, tablettás, fagyállós löttyöket ne fogyasszuk, mert azok kifejezetten ártalmasak nem csak az alkoholtartalmuk miatt, hanem a bennük levő vegyianyanyagok egészségromboló hatása miatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!