Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cefrét aromázni lehet? Hogy...

Cefrét aromázni lehet? Hogy finomabb legyen a pálinka?

Figyelt kérdés

pl almacefrére gondolok h valami tuti ízt adjon vagy

ez nem lehetséges

?



2013. jún. 5. 17:37
 1/9 anonim ***** válasza:
45%
Házi pálinkát aromázni? Hol élsz te ember?! Rögtön lesz a értékels HP-ből egy középszintű pancsolt vacak, nemhogy javít, de ront az értékén.
2013. jún. 5. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 SimkoL ***** válasza:
0%
Lehet, csak nem érdemes mert akkor már nem alampálinka hnem egy pancs.
2013. jún. 5. 17:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 Phoney ***** válasza:

Sokkal érdemesebb megtanulni tökéletes pálinkát erjeszteni és főzni, és akkor nincs szükség ilyesmire, de ha már „kész a baj”, akkor a kész pálinkát aromázd, persze előbb csak féldecis adagokon próbálgasd az arányt.


Az olcsó aroma persze felejtős, legfeljebb az utóbbi években elterjedt prémium aromakészítményekkel érdemes próbálkozni, de azokból egy literre való többszáz forintba kerül.

2013. jún. 5. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 SimkoL ***** válasza:
0%
Itt nálunk Mádon agyon is vernének ha ilyennel kínálnál meg :)
2013. jún. 5. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 Phoney ***** válasza:
100%
Hátazért első körben inkább azért járna kiadós verés, hogy 90%-ban milyen ecetes okádékokat dugnak az ember orra alá mint „igazijóházipálinkát”...
2013. jún. 5. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem tudtam h nem lehet nincs mod rá nincs tapasztalatom benne csak tájékozodni akkartam h hogyan birok almábol legfinomabb pálinkát csinálni nem üzletnek akkarom hanem h minél finomabb legyen
2013. jún. 6. 08:33
 7/9 kocsissz válasza:
0%
inkább lődd be 50%-ra ,mert a jó pálinka olyan erősség körül van:D ja és az elején az acetonos trutyit inkább ki kellene burítani ... Ha nincs felhígítva akkor lehet ,hogy 2 decitől mocsár leszel ,de akkor nem élnék másnap... De ha egy jól belöttből iszol fél litert akk csak lehet ,hogy másnap részegen kelsz fel :D
2013. jún. 7. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
acetonos trutyin mit értesz?
2013. jún. 7. 21:06
 9/9 SimkoL ***** válasza:

A pálinka főzés - cefre készítés - nem egy egyszerű dolog, ha finomat akarsz.

Ha Mád vagy Tokaj mond neked valamit - bár inkább a borunkról vagyunk híresekb - akkor hallgasd meg a tanácsimat:


Almapálinka - cefre : A hullott vagy érett almát darálni kell vagy nagyon apróra összevágni és kb. 100 literhez 1-2 kg cukrot kell adni. A cukrot kevés vizzel szirup formájában kell hozzákeverni. Többet nem szabad mert 'fejfájós' lesz, ennyi viszont kell mert így könnyebben kiforrja magát. A cefrés hordót légmentesen le kell zárni, ha a forrás beindult minden nap ki kell engedni a felszabaduló gázt, hogy a hordó nehogy dobbjon egy hátast. A cefre akkor jó ha 'átfordult', tehát ha úgy néz ki az egész mint a 'hányadék'. Meg is lehet a levét kóstólni, ebből lemérhető, hogy forrik-e még.

Az otthoni főzést nem javaslom mivel a pálinka főzés két lépésből áll. Először is kinyerjük belőle az összes alkoholt második lépésben pedig finomítjuk.


Az almapálinkától ne várjál csodát, több tíz éve főzők almacefrét, az íze, illata majdhogynem semleges - bár én ezért szeretem.

Felénk 'alsóhangon' 52 fokos.


Tipp: A kifőtt pálinkába aszalt almát kell tenni és 'láss csodát olyan aromás lesz hogy csak na.

2013. jún. 8. 00:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!