Milyen bort ajánlotok ajándékba adni?
2000 Ft-ért már olyan bort veszel, hogy három nyelven beszél és hullahopp karikázik.
1000 Ft-os kategóriában már simán vehetsz minőségi, finom borokat. Ha férfinak viszed, akkor legjobb a száraz vörös, kivéve, ha aszút viszel, mert abból az édes az igazi.
Vörösekből ajánlanám: Teleki pincészettől Merlot, Cabernet Sauvignon vagy Cuvée, ezek villányi borok, nagyon jó árban. Tescoban lehet venni. Itt egy link:
Fehérből van egy személyes kedvencem: Frittmann Cserszegi fűszeres, 1000 Ft körül van. A legjobb fehér bor, amit eddig ittam.
Ezekket tuti nem lősz mellé.
Ha a Villányi és Tokaji borok a kedvencei, akkor mindenképp az édes borokat szereti, így ne vegyél neki szárazat.
Ha Villányi, akkor Portugieser, ha Tokaji, akkor vagy aszú ( szerintem 3 puttonyos elég), vagy édes szamorodni.
Vegyél egy Somlói Juhfarkot.... 1700 ft körül van, száraz fehérbor, elég egyedi ízvilággal.
Férfiaknak nem szokás desszertbort venni, maximum ha kifejezetten szereti, mint írtad.
Egyébként a legtöbb felnőtt ember tolódik a félszáraz, száraz borok felé, az édeseket és félédeseket inkább a nők és fiatalok szokták kedvelni.
Szerintem a megoldás az, hogy ne legyél töketlen.
Hívd fel 1-2 osztálytársadat, amennyit csak tudsz, és beszéld meg velük, hogy megveszed a borokat. Ha már 10-en beszállnak, csak 3-400 ft körüli összeg/fő.
A tanárnak, aki az aszút szereti, vegyél nemes egyszerűséggel egy 3 puttonyos aszút, az kb. 2000 ft. A másiknak pedig egy száraz/félszáraz vörös/fehérbort 1000-2000 között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!