Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért van ilyen ízük az...

Miért van ilyen ízük az alkoholoknak?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy alkohol ivó. Ritkán iszom, de amikor iszom, mondjuk pezsgőt akkor amikor lenyeltem akkor érzek vmi furcsát amitől mindig megborzongok :D Attól lenne, hogy szokatlan ez az íz, vagy ez ilyen vagy én nem bírom az alkoholt és ezért van ?
2009. okt. 3. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
48%

Milyen íze van az alkoholnak vagy milyen ízük van az alkoholos italoknak? Nyelvtanilag így helyes. Bocs,csak nem bírtam ki.:)

Szóval lehet attól,hogy nem szoktad meg az ízt. Először nekem is furcs volt,mintha párologna a torkod,nem? De ha nem ízlik,ne igyál.Sztem jobban jársz.

2009. okt. 3. 20:40
 2/5 anonim ***** válasza:
80%
Én is ugyanígy vagyok, hiába mondom hogy szeretem a csokilikőrt, csak ne lenne az a tipikus alkohol íze a finom csoki íz mellett... :) Én ezért nem is iszom, minek szokjam meg azt ami "nem is jó dolog" és ráadásul nem is ízlik?!
2009. okt. 3. 20:48
 3/5 anonim ***** válasza:
69%

Na ja, engem is kicsit zavar, amikor valaki "alkoholoknak" hívja az alkoholos italokat. Alkoholt inni elég botor dolog lenne :)

Na de a kérdésre válaszolva, valószínűleg kiérzed az alkohol ízét. Amíg nem szoktam meg, én is mindenben éreztem. Viszont ettől függetlenül nagyon szeretem a pezsgőt, a sört, a bort, a koktélokat, és egy idő után az ember már nem érzi külön az alkohol ízét, hanem a többi ízzel együtt harmóniát alkot. Persze a jó minőségű italoknál.

2009. okt. 3. 20:58
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem is ez a gondom. :D

Például a karamella meg az egyéb likőröknek nagyon jó ízük van, de az alkohol miatt nekem nem ízlik. :D

Ennyi erővel viszont ihatnék sima karamellát is. :)

Ám a sör annyira nem vészes, meg egészséges is. Viszont a minőségi bort azt meg pl. nagyon imádom. Ott szerintem nem is érezni.

2009. okt. 9. 11:29
 5/5 Phoney ***** válasza:
Az alkoholnak nincs íze....az olcsó italok mellékízét érzed. Pl. 2 ezer ft-os pezsgőn vagy 4-5 ezer forintos vodkán már semmi hasonlót nem fogsz érezni.
2011. ápr. 29. 02:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!